Το ημιμόνιμο μανικιούρ έχει γίνει η εμμονή των γυναικών. Και αυτό, γιατί είναι πολύ ανακουφιστικό, να φεύγεις από το κέντρο περιποίησης νυχιών και να μην χρειάζεται να αγχωθείς, για το πώς θα πιάσεις την τσάντα σου, ώστε να μην χαλάσει το βερνίκι. Επίσης, το ημιμόνιμο μανικιούρ (και πεντικιούρ) είναι μια μαγική λύση καθώς έχει ικανοποιητική διάρκεια, αφού ανάλογα με το χρώμα που επιλέγεις, μπορεί να σου κρατήσει μέχρι και 3 ή 4 εβδομάδες.

Τι γίνεται όμως όταν αυτό αρχίζει να βγαίνει από τις άκρες και να δίνει σημάδια ότι ξεφλουδίζει; Υπό τις φυσιολογικές συνθήκες της γλυκιάς καθημερινότητας που ζούσαμε μέχρι πριν από λίγο καιρό, θα έκλεινες ένα ακόμα ραντεβού για να το διορθώσεις, ωστόσο την περίοδο αυτή που μένουμε σπίτι, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Από τη μια, έχεις την επιλογή να αφαιρέσεις μόνη το ημιμόνιμο βερνίκι με πολύ προσεκτικό όμως τρόπο, για να μην αποδυναμώσεις τα νύχια και να μην τα καταστρέψεις. Υπάρχουν βέβαια και τρία tips, τα οποία προσωπικά εφάρμοσα από την αρχή της κοινωνικής απομόνωσης που μας επιβλήθηκε και χάρη σε αυτά, κατάφερα να διατηρήσω το ημιμόνιμο μανικιούρ σχεδόν αψεγάδιαστο για μεγαλύτερο διάστημα.

Tip 1 – Απόφυγε το ζεστό νερό

Σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος φίλος για το βερνίκι, για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο από την πρώτη κιόλας ημέρα να φοράς γάντια, όταν κάνεις τις  οικιακές δουλειές. Ετσι, θα προστατέψεις το χρώμα και από απορρυπαντικά και άλλα προϊόντα που χρησιμοποιείς.

Tip 2 – Μην ξεχνάς το top coat 

Είναι ένα από τα πιο απλά πράγματα που μπορείς να εφαρμόσεις κάθε δύο ημέρες. Το top coat στεγνώνει γρήγορα, κλειδώνει το χρώμα και χαρίζει λάμψη στα νύχα.

Tip 3 – Ενυδάτωσε την περιοχή γύρω από τα νύχια

Μπορεί να απλώνεις συχνά μια ενυδατική κρέμα χεριών όμως αυτή δεν είναι αρκετή για τα νύχια σου και την περιοχή γύρω από αυτά. Για πιο δραστικά αποτελέσματα και προστασία του χρώματος, χρειάζεται ενυδατικό λάδι νυχιών.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below