Πόσες φορές δεν έχεις αναρωτηθεί, πώς είναι δυνατόν τα νύχια σου, να σπάνε διαρκώς, ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες που τα έχεις βαμμένα;  Η αλήθεια είναι ότι όλες το έχουμε περάσει και ότι ένα απλό μανικιούρ ή ακόμα και μια ημιμόνιμη βαφή, ίσως και να μην σταματήσει αυτό το πρόβλημα.

Τα λεπτά και εύθραυστα νύχια οφείλονται είτε σε καθημερινές συνήθειες, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών, η χρήση απορρυπαντικών και άλλων χημικών ουσιών καθώς καθαρίζεις, είτε στην έλλειψη κάποιον βιταμινών και φυσικά σιδήρου, στην οποία οι περισσότερες γυναίκες επικεντρώνονται, ειδικά όταν εντοπίζουν κάποιες ραβδώσεις στην επιφάνεια τους.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below
pexels.com

Το ήξερες όμως ότι βασικός παράγοντας για γερά, ανθεκτικά και καλοσχηματισμένα νύχια είναι και η πρωτεΐνη και συγκεκριμένα η κερατίνη, η οποία ανήκει στις ινώδεις δομικές πρωτεΐνες και αποτελεί βασικό δομικό συστατικό των νυχιών μας και όχι μόνο, αφού παίζει σημαντικό επίσης  ρόλο στην υγεία των μαλλιών.

Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν, αν θέλεις να καταπολεμήσεις τη φθορά που έχουν υποστεί τα νύχια σου, δεν έχεις παρά να βάλεις στη διατροφή σου ορισμένα super foods, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Ενδεικτικά:

Ξηροί καρποί

Τόφου

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Άπαχο κρέας

Αυγά

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below