Οι ψεύτικες βλεφαρίδες αποτελούν ένα από τα βασικά beauty items στο νεσεσέρ μιας γυναίκας. Είναι η πιο γρήγορη και αποτελεσματική πινελιά σε ένα look, αφού θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη σε πολλές περιπτώσεις. Είναι κατάλληλες για πρωινή εμφάνιση για την οποία το μόνο που χρειάζεσαι είναι να προσθέσεις ένταση στο βλέμμα χωρίς να υποκύψεις σε υπερβολές, αλλά μπορούν να μετατρέψουν αυτό το look σε βραδινό, με την προσθήκη σκιάς ή eyeliner.

Στην αγορά υπάρχουν επιλογές για κάθε πορτοφόλι. Ανάλογα με το ποσό που θέλεις να ξοδέψεις αλλά και τις ανάγκες ως προς το μακιγιάζ, μπορείς να βρεις οικονομικές ψεύτικες βλεφαρίδες, αλλά και λίγο ακριβότερες που σίγουρα έχουν καλύτερη ποιότητα. Σε κάθε περίπτωση όμως, το σημαντικό για να τις χρησιμοποιήσεις περισσότερες φορές και να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους, είναι να τις περιποιείσαι και να τις καθαρίζεις, όπως φροντίζεις να κάνεις – το ελπίζω δηλαδή- με τα υπόλοιπα προϊόντα που έχεις στο νεσεσέρ σου, όπως τα πινέλα μακιγιάζ.

Κάνε το λοιπόν όπως οι makeup artists:

Tip 1 – Απομάκρυνε την κόλλα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για τον σωστό καθαρισμό των ψεύτικων βλεφαρίδων. Βγάλε όσα υπολείμματα κόλλας βλέπεις χρησιμοποιώντας ένα τσιμπιδάκι.

SLANTED TWEEZER, SEPHORA COLLECTION

Tip 2 – Στην περίπτωση που είχες εφαρμόσει μάσκαρα στις ψεύτικες βλεφαρίδες, χρειάζεται να απομακρύνεις τα υπολείμματα με λίγη ποσότητα Micellar Water και με ένα καθαρό βουρτσάκι από παλιά μάσκαρα, να χτενίσεις τις τριχούλες για να τις διαχωρίσεις. Εγώ χρησιμοποιώ το δικό μου αγαπημένο:

MINERAL MICELLAR WATER ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ, VICHY

Tip 3 – Για να στεγνώσουν πολύ καλά οι ψεύτικες βλεφαρίδες, οι makeup artists προτιμούν είτε μια καθαρή πετσέτα που δεν αφήνει χνούδι είτε χαρτί κουζίνας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τις τρίψεις. Απλά πίεσε τες απαλά είτε με την πετσέτα είτε με το χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί η υγρασία που έχουν.