Είναι γεγονός, πως όσες φορές έχω καταφέρει να επιστρέψω μια λογική ώρα στο σπίτι μου, να κάνω όλες τις δουλειές και να πέσω για ύπνο νωρίς, την επόμενη μέρα αισθάνομαι πιο ξεκούραστη, πιο φρέσκια και πιο αναζωογονημένη από ποτέ. Ο καλός ύπνος, όπως υποστηρίζουν και οι ειδικοί, είναι το «κλειδί» για την καλή και ομαλή λειτουργία του οργανισμού, ενώ ως προς το κομμάτι της ομορφιάς και της εξωτερικής μας εμφάνισης, οι επαρκείς ώρες ύπνου, βοηθούν την επιδερμίδα να ανανεωθεί και να διορθώσει τις βλάβες που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, εξαιτίας των καλλυντικών και της υπερβολικής έκθεσής της σε περιβαλλοντικούς ρύπους και στον ήλιο.

Ωστόσο, αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν, είναι πως η ευεργετική δράση του ύπνου σε σχέση με την επιδερμίδα μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, κάνοντας μια αλλαγή σε ένα από τα βασικά κομμάτια του υπνοδωματίου και συγκεκριμένα στις μαξιλαροθήκες.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Σύμφωνα με τα μυστικά των γυναικών της Ασίας, που θεωρούνται experts στην περιποίηση, το μεταξωτό ύφασμα που είναι συνδεδεμένο με την κουλτούρα τους, έχει να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην επιδερμίδα καθώς είναι εμπλουτισμένο με φυσικές πρωτεΐνες και αμινοξέα που προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου. Με τον τρόπο αυτό δρα αντιγηραντικά ενώ εσύ κοιμάσαι, καθώς επίσης είναι ένα είδος υφάσματος που δεν απορροφά την υγρασία, με αποτέλεσμα να επιτρέπει στα προϊόντα νυκτός που έχεις χρησιμοποιήσει να παραμένουν στην επιδερμίδα και να τη φροντίζουν.

pexels.com

Ακόμη, το μεταξωτό ύφασμα δεν αποτελεί εστία βακτηριδίων σε αντίθεση με το βαμβακερό και δεν ερεθίζει το δέρμα, ούτε αφήνει γραμμές πάνω σε αυτό την ώρα του ύπνου.

Κάτι πολύ θετικό επίσης είναι ότι το μεταξωτό ύφασμα διατηρεί τα μαλλιά λεία, μειώνοντας το σπάσιμο της τρίχας. Αποτρέπει το φριζάρισμα που προκαλείται όταν κοιμάσαι σε μαξιλαροθήκη που έχει φτιαχτεί από άλλο είδος υφάσματος και δεν κάνει τα μαλλιά να μοιάζουν λιπαρά, μιας και δεν απορροφά τα φυσικά έλαια που έχει η τρίχα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below