Κάποιος πριν πολλά χρόνια μού είπε πως αν θέλω να μάθω ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις στη μόδα να κοιτάω τι φοράει η Michelle Obama και αν θέλω να μάθω τα πιο hot beauty trends να παρατηρώ την Beyoncé και η αλήθεια είναι ότι αυτός ο «κανόνας» παραδόξως πάντα ισχύει (ποιος άλλος θα με έπειθε να αποδεχτώ και να αγαπήσω τις φυσικές μου μπούκλες ή να δοκιμάσω γκρι κραγιόν;).

getty images

Στην πρεμιέρα της live action ταινίας Lion King στο Los Angeles, η Queen B εμφανίστηκε με κοτσιδάκια ράστα, χάρη στα μαγικά χέρια της celebrity hairstylist Kim Kimble και τράβηξε όλα τα φλας των φωτογράφων πάνω της. Όχι αυτά τα πλεξουδάκια δεν είναι κάτι το καινούριο: Τα είδαμε στην επίδειξη μόδας του Alexander Wang, αλλά και στο κόκκινο χαλί των Oscars στην Amandla Stanberg. Η διαφορά είναι ο συνδυασμός τους με τα λεγόμενα finger waves, δηλαδή τις ρετρό μπούκλες που έρχονται από το μακρινό 1920 και δίνουν μια ρομαντική λάμψη. Φέτος έχουμε δει αρκετές φορές στο κόκκινο χαλί αυτές τις μπούκλες σε περίτεχνα updos, ιδανικά για κάθε είδους επίσημη εκδήλωση και έχω ένα πολύ έντονο προαίσθημα ότι αυτό θα είναι το πιο hot χτένισμα του φετινού φθινοπώρου/χειμώνα.

getty images

Όπως είπαμε, οι ρετρό αυτές μπούκλες ήταν το πιο δημοφιλές χτένισμα κατά τη δεκαετία του 1920 με ηθοποιούς, όπως η Bette Davis και η Anita Page να τις επιλέγουν για τις περισσότερες εμφανίσεις τους εκείνη την εποχή. Το συγεκριμένο στυλ επανήλθε στη μόδα κατά τη δεκαετία του 90′ χάρη σε pop stars, όπως η Madonna, και hip hop αστέρια της εποχής, όπως η Missy Elliott. Η δημοτικότητα τους τη δεκαετία του 1990 βοηθήθηκε και από το γεγονός ότι τα κοντά, φυσικά μαλλιά ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στην αφροαμερικανική κοινότητα.

Δείτε εδώ πώς θα το πετύχετε το ίδιο look