Ίσως σας συμβαίνει και σε εσάς, να υπάρχουν κάποια προϊόντα περιποίησης τα οποία βρίσκονται σχεδόν άθικτα στο πίσω μέρος στο ντουλαπάκι του μπάνιου σας. Είναι τα προϊόντα ομορφιάς που σας απογοήτευσαν με την πρώτη εφαρμογή. Μπορεί να σας συμβεί ακόμη και σε προϊόντα των πιο αναγνωρισμένων brand παγκοσμίως ή σε προϊόντα κάποιου brand το οποίο εμπιστεύεστε τυφλά. Κάποιες φορές, ακόμη και τα καλύτερα προϊόντα τα οποία μας έχουν συστήσει φίλες ακόμη και influencers μπορεί να μη λειτουργήσουν καλά για τη δική μας επιδερμίδα και τις ιδιαίτερες ανάγκες μας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι όντως μη αποτελεσματικά σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις; Αν το προϊόν που επιλέξατε δεν είναι αναγκαίο σε κάποια φίλη σας ώστε να πιάσει τόπο, τότε κατά πάσα πιθανότητα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επαναπροσδιορίζοντας τη χρήση του. Αν κάτι ήταν εξαρχής κατάλληλο ως προϊόν για χρήση στο πρόσωπό σας, τότε σίγουρα είναι κατάλληλο και για άλλα σημεία του σώματός σας χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα.

Δείτε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε τα προϊόντα προσώπου τα οποία έτυχε να μην ενεργήσουν όπως θα ελπίζατε για τη δική σας περίσταση.

1. Balm ή λάδι ντεμακιγιάζ

Αν τελικά το προϊόν ντεμακιγιάζ σε υφή balm ή ελαίου, δεν σας εξυπηρετεί τόσο όσο θα θέλατε στη χρήση του, μπορείτε να το επαναχρησιμοποιήσετε ως προϊόν για το ξύρισμα. Απαλύνουν την επιδερμίδα χωρίς η σύστασή τους να τους επιτρέπει να απορροφηθούν πλήρως κάτι που τα καθιστά ιδανικά για εύκολο ξύρισμα κάνοντας το ξυράφι να γλιστρά απαλά στην επιφάνεια της επιδερμίδας σας.

2.Ξηρό λάδι προσώπου

Αν το ξηρό λάδι προσώπου που επιλέξατε σας απογοήτευσε, τότε δεν έχετε παρά να προσθέσετε μερικές σταγόνες στην κρέμα σώματός σας για ακόμη πιο απαλή υφή και θρέψη της επιδερμίδας. Ακόμη το λάδι προσώπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γρήγορο στεγνωτικό νυχιών. Αφού περάσετε την τελευταία στρώση βερνικιού και top coat, προσθέστε μια σταγόνα ελαίου στο νύχι σας μετά από 1 λεπτό περίπου αφήνοντάς το να απλωθεί μόνο του στην επιφάνεια του νυχιού σας. Αυτό θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό φιλμ στο βερνίκι κάνοντάς το να στεγνώσει στο μισό χρόνο από ότι συνήθως.

3. Καθαριστικό προσώπου

Τα καθαριστικά προσώπου, πρέπει να έχουν απαλή σύνθεση για την επιδερμίδα μας χωρίς να προκαλούν ανεπιθύμητους ερεθισμούς. Αν το καθαριστικό προσώπου σας, δεν είναι ιδανικό για την επιδερμίδα σας, τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως καθαριστικό για τα πινελά του μακιγιάζ σας. Λόγω της σύστασής του η οποία είναι προορισμένο για το πρόσωπο, θα απομακρύνει απαλά τα υπολείμματα μακιγιάζ από τα πινέλα σας, ακόμη και αν αυτά είναι κατασκευασμένα από φυσική τρίχα.

4.Απολεπιστικό προσώπου

Αν το απολεπιστικό προσώπου σας είναι τελικά αρκετά σκληρό για εσάς, τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την απολέπιση σώματός σας. Δώστε νέο αέρα στη φροντίδα της επιδερμίδας σας, χρησιμοποιώντας εκείνο το premium προϊόν που τελικά δεν ήταν ιδανικό για τις ανάγκες του προσώπου σας.