Τα νύχια έχουν χαρακτηριστεί ως ο καθρέπτης της υγείας, καθώς μπορεί να αποτελέσουν μέσο διάγνωσης διάφορων ασθενειών. Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει, ότι συχνά αυτά γίνονται αρκετά εύθραυστα, με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζουν και ακόμα χειρότερα, να σπάνε. Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι πολλοί. Μπορεί να σχετίζονται τόσο με παθολογικές, όσο και μη καταστάσεις. Η διατροφή, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει θρεπτικά για τον οργανισμό συστατικά, είναι εκείνη που συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση των παραπάνω συμπτωμάτων. Ωστόσο, μπορείς να απαλλαγείς από αυτόν τον «εφιάλτη», εντάσσοντας την περιποίησή τους στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα και εφαρμόζοντας τακτικά μια μάσκα νυχιών η οποία θα τα κάνει ξανά υγιή.

Τι θα χρειαστείς: φρέσκο χυμό λεμονιού, ζάχαρη, μηλόξυδο και ζεστό νερό.

Πώς θα φτιάξεις τη μάσκα: Ανακάτεψε όλα τα υλικά που διάβασες παραπάνω σε ένα μπολ και στη συνέχεια βάλε μέσα τα χέρια σου και άφησε τα εκεί για περίπου 15 λεπτά. Τρίψε με το μείγμα απαλά τα νύχια σου για να κάνεις και απολέπιση. Τέλος, ξέπλυνε τα καλά και βάλε ενυδατική κρέμα χεριών.

Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C, η οποία είναι η νούμερο ένα λύση για την ποιότητα των νυχιών, ενώ το μηλόξυδο και το ζεστό νερό εξαλείφουν λευκές κηλίδες στα νύχια. Επίσης, το μηλόξυδο έχει οξικό οξύ και μπορεί να καταπολεμήσει τις μολύνσεις που ενδεχομένως. Η ζάχαρη καταπολεμά την κίτρινη όψη που μπορεί να προκληθεί από το συχνό βάψιμο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below