Οι φύτρες ή αλλιώς baby hairs ήταν κάτι που απογοήτευε τις περισσότερες γυναίκες, καθώς θεωρούσαν ότι αδικεί την εικόνα ενός χτενίσματος, κάνοντάς το να μην δείχνει τέλειο. Μέχρι, που η Jennifer Lopez και άλλες διάσημες από τον χώρο του θεάματος, αφέθηκαν στα χέρια των έμπειρων hairstylists και απογείωσαν αυτό το χαρακτηριστικό των μαλλιών, που πήρε την πιο cute και κομψή μορφή ever.

Αρκεί να θυμηθείς την εμφάνιση της Λατίνας τραγουδίστριας στο Saturday Night Live, στην οποία το super-sleek χαμηλό ponytail της (δηλαδή η αλογοουρά της η οποία μάλιστα έφτανε μέχρι τη μέση της) έμοιαζε πραγματικά με έργο τέχνης, χάρη στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τα baby hairs ο hair artist Chris Appleton.

Η τάση με τις φύτρες σε πρωταγωνιστικό ρόλο δεν είναι καινούρια. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα 1920s και την είδαμε να κάνει comeback στα ’80s & ’90s. Το ζήτημα που προκύπτει όμως με αυτό το τμήμα των μαλλιών είναι πότε μπορείς να καταλάβεις ότι πράγματι έχεις βγάλει φύτρες στο κεφάλι και ότι δεν πρόκειται για κατεστραμμένες τρίχες, οι οποίες έχουν σπάσει.

Η απάντηση βρίσκεται στην ποιότητα της τρίχας και συγκεκριμένα στην υφή που έχει και το πόσο ενυδατωμένη αυτή δείχνει. Τα μαλλιά που έχουν σπάσει εξαιτίας της φθοράς που έχουν υποστεί τείνουν να εμφανίζουν ξηρότητα και να είναι πιο θαμπά.

Από την άλλη πλευρά, τα baby hairs έχουν απαλή υφή και λάμπουν, όπως ακριβώς και τα μαλλιά που έχουν τα μωρά, ενώ ακουμπούν το πρόσωπο μαλακά, με μια φυσικότητα.

2 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να προστατεύσεις τα μαλλιά και να μην ταλαιπωρείσαι με το σπάσιμο της τρίχας:

Φρόντισε να κλείνεις τακτικά το ραντεβού σου για κούρεμα.

Μείωσε τη χρήση των εργαλείων styling με υψηλή θερμότητα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below