Οι περισσότερες γυναίκες, έχουν την υγεία των μαλλιών τους ως δεδομένη και έτσι τα θέτουν καθημερινά σε κάθε είδους “δοκιμασίες” και θυσίες για την επίτευξη του απόλυτου χτενίσματος: απότομο βούρτσισμα, εργαλεία ισιώματος ή για μπούκλες, προϊόντα styling, τρίψιμο με την πετσέτα μετά το λούσιμο που τα τραυματίζει και βεβαίως οι συχνές τεχνικές εργασίες. Φυσικά σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί η περιβαλλοντική μόλυνση η οποία έχει σημαντική επιρροή σε όλο το φάσμα της καθημερινότητάς μας και μέσα σε αυτή και αφορά και την υγεία των μαλλιών μας.

Ευτυχώς, μια τάση στην φροντίδα των μαλλιών έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την περιποίησή τους στο σπίτι. Η τάση λέγεται hair multimasking και υπόσχεται πραγματικά θαύματα στην βελτίωση της ποιότητας των μαλλιών σας. Το hair multimasking λειτουργεί με την ίδια λογική που υπάρχει το multimasking για το πρόσωπο, δηλαδή όπως η κάθε περιοχή του προσώπου σας έχει διαφορετικές ανάγκες και επομένως χρειάζεται προϊόντα με εξειδικευμένη παράλληλη δράση για το κάθε σημείο του, έτσι συμβαίνει και στα μαλλιά σας. Είναι σαν να προσφέρετε στα μαλλιά σας μια στοχευμένη θεραπεία καθώς σε όλο το μήκος της τρίχας, υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες. Οι άκρες σας για παράδειγμα, εκτίθενται περισσότερο καιρό στο περιβάλλον / στα προϊόντα/ στις τεχνικές εργασίες και ως εκ τούτου έχουν ανάγκη από διαφορετική αντιμετώπιση.

Πως θα εφαρμόσετε το hair multimasking

1. Κάντε την αυτοκριτική σας

Αρχικά, θα έπρεπε να αναλογιστείτε τις καθημερινές σας συνήθειες. Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε προϊόντα styling ή εργαλεία θερμότητας;  Χτενίζετε τα μαλλιά σας όσο είναι νωπά ή στεγνά μετά το λούσιμο; Τρέφεστε σωστά;

2.Ελέξτε αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια

Πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή της μάσκας, θα πρέπει να εντοπίσετε κάτι ακόμη πολύ σημαντικό, αν τα μαλλιά σας είναι πορώδη. Όσο λιγότερο πορώδη είναι τα μαλλιά, τόσο πιο αδιάβροχα είναι ενώ αντιθέτως τα πιο πορώδη μαλλιά, απορροφούν περισσότερο τα συστατικά των προϊόντων περιποίησης και αντιδρούν διαφορετικά με την υγρασία. Τα λιγότερο πορώδη μαλλιά, είναι κατά κύριο λόγο λιγότερο κατεστραμμένα μαλλιά. Αυτό το βήμα έχει σημασία για να προγραμματίσετε το σωστό χρόνο εφαρμογής του multimasking καθώς αν στα πορώδη μαλλιά οι μάσκες μείνουν παραπάνω ώρα από όσο θα έπρεπε, το αποτέλεσμα θα είναι να “βαρύνουν”. Για να διαπιστώσετε πόσο απορροφητικά είναι τα μαλλιά σας, απλώς πιάστε με τα δύο δάχτυλά σας μια μικρή τούφα μαλλιών και σύρετε τα σε όλο το μήκος της. Αν η αίσθηση των μαλλιών σας είναι λεία, τότε είναι λιγότερο απορροφητικά ενώ αντιθέτως, αν αισθανθείτε ότι σε κάποια σημεία η υφή τους αλλοιώνεται τότε τα μαλλιά σας είναι περισσότερο πορώδη.

3.Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τμήματα

Για να κατανοήσετε καλύτερα τις ανάγκες των μαλλιών σας, παρατηρήστε προσεκτικά τα διαφορετικά σημεία τους: ρίζα, μέση και άκρες. Που εμφανίζεται περισσότερη ξηρότητα; Σε ποιο σημείο θα θέλατε να δείτε απαλότερη υφή ή λάμψη; Μήπως το τριχωτό της κεφαλής σας είναι λιπαρό; Οι περισσότερες γυναίκες, χρειάζονται συνήθως από 2 εως 4 διαφορετικές μάσκες για ένα πετυχημένο multimasking.

4.Εφαρμόστε σωστά τις μάσκες

Αφού έχετε ελέγξει τις ανάγκες των μαλλιών σας και έχετε προμηθευτεί τις κατάλληλες μάσκες, εφαρμόστε την κάθε μάσκα στο αντίστοιχο σημείο που τη χρειάζεται. Τα μαλλιά σας θα πρέπει να είναι νωπά αλλά όχι πολύ βρεγμένα. Αφιερώστε λίγο χρόνο κάνοντας μασάζ στο κάθε σημείο ώστε να απορροφηθεί το προϊόν καλύτερα και ξεπλύνετε τα χέρια σας πριν από κάθε διαφορετική μάσκα ώστε να μη μπλεχτούν τα προϊόντα μεταξύ τους. Έπειτα, τυλίξτε τα μαλλιά σας με διάφανη μεμβράνη ώστε να δημιουργηθεί θερμότητα και να ανοίξουν οι πόροι της τρίχας, βοηθώντας έτσι τα συστατικά να απορροφηθούν καλύτερα. Αφήστε τη μάσκα από 10 εως 2ο λεπτά. Ξεπλύνετε και αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, ενώ μπορείτε να το επαναλαμβάνετε κάθε 10 ημέρες περίπου.

Μόλις αρχίσετε να συμπεριφέρεστε στα μαλλιά σας όπως συμπεριφέρεστε στην επιδερμίδα σας, θα διαπιστώσετε ότι θα σας ανταμείψουν και θα είναι εμφανώς πιο λαμπερά, υγιή και δυνατά.

Μάσκα θρέψης με βασιλικό πολτόγ ια ξηρά μαλλιά, Royal Nourishing Hair Mask, Fresh Line

Ορός περιποίησης για λάμψη και απαλότητα, Luminous Magnifying Elixir, Wella Professionals

Επανορθώτική μάσκα, Klorane

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below