Τα όμορφα, υγιή μαλλιά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εικόνας κάθε ανθρώπου που νιώθει καλά με τον εαυτό του. Η πιτυρίδα σίγουρα δεν έχει θέση σε αυτή την εικόνα, αφού οι εμφανείς νιφάδες μπορούν εύκολα να κλονίσουν την αυτοπεποίθησή του ή ακόμα και να προκαλέσουν αισθήματα ντροπής, με αποτέλεσμα να μην μιλούν για αυτό και να προσπαθούν να το κρύψουν.

Δεν είναι τυχαίο πως ενώ δύο δισεκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο έχουν πιτυρίδα, από αυτές μόνο το 17% χρησιμοποιεί ειδικά προϊόντα που την καταπολεμούν. Ένας βασικός λόγος γα αυτό είναι το γεγονός πως τα περισσότερα αντιπιτυριδικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά θυμίζουν φάρμακα, με δυσάρεστες μυρωδιές και σκληρές χημικές ουσίες που καταπονούν τα μαλλιά. Επιπλέον, το σύνολο αυτών δεν στοχεύει στα αίτια της πιτυρίδας, προσφέροντας μόνο βραχυπρόθεσμη ανακούφιση.

Έτσι, οι γυναίκες ουσιαστικά αναγκάζονται να διαλέξουν ανάμεσα στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας και σε μια πολυτελή εμπειρία περιποίησης. Τώρα όμως, μπορούν να τα έχουν όλα χάρη στη νέα σειρά Symbiose της Kérastase, η οποία δημιουργήθηκε μετά από δέκα και πλέον χρόνια επιστημονικών ερευνών, με σκοπό να ανακαλύψουν τα πάντα γύρω από την πιτυρίδα και να βρουν μακροπρόθεσμες λύσεις στο πρόβλημα.

Πώς δημιουργείται η πιτυρίδα;

Όπως σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, η επιδερμίδα του τριχωτού ανανεώνεται συνεχώς αποβάλλοντας νεκρά κύτταρα και αναπτύσσοντας νέα. Κάθε 14 ημέρες, τα νέα κύτταρα ανεβαίνουν από τις βαθύτερες στοιβάδες στην επιφάνεια του τριχωτού, σπρώχνοντας τα παλιά κύτταρα προς τα έξω. Υπό κανονικές συνθήκες, αυτά τα κύτταρα αποκολλώνται εύκολα κατά το λούσιμο, και έτσι δεν είναι ορατά στα μαλλιά. Οι έρευνες ανέδειξαν πως η κυτταρική ανανέωση είναι κατά δύο φορές ταχύτερη στο τριχωτό με πιτυρίδα, με αποτέλεσμα τα νεκρά κύτταρα να συσσωρεύονται στην επιφάνεια, κολλάνε μεταξύ τους και γίνονται ορατά, δημιουργώντας την πιτυρίδα. Η απορρύθμιση αυτή πυροδοτείται από ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες (όπως το άγχος, η κόπωση, οι ορμονικές μεταβολές κοκ), επηρεάζοντας την υγεία και την εικόνα του τριχωτού.

Η μακροπρόθεσμη λύση

Η νέα σειρά Symbiose όχι μόνο απομακρύνει άμεσα τις νιφάδες, αλλά ταυτόχρονα ρυθμίζει αυτή την κυτταρική ανανέωση, εξαλείφοντας μακροπρόθεσμα την πιτυρίδα. Αποτελείται από έξι πολυτελή προϊόντα που ανταποκρίνονται στις επιθυμίες και τις απαιτήσεις όλων όσοι ταλαιπωρούνται από την πιτυρίδα: ένα πίλινγκ για το τριχωτό, δύο σαμπουάν, ένα conditioner, μία μάσκα και έναν ορό νυκτός.

Η αποτελεσματική τους δράση οφείλεται σε τρία δραστικά συστατικά, το piroctone olamine που αποκαθιστά την ισορροπία του τριχωτού, το σαλικυλικό οξύ που απομακρύνει τις νιφάδες και το bifidus που προάγει ένα υγιές οικοσύστημα στο τριχωτό.

Όλα τα προϊόντα αφήνουν στα μαλλιά μια φρέσκια εσάνς, δημιουργία των Γάλλων αρωματοποιών Nicolas Beaulieu και Frederique Terranova, ενώ υπόσχονται έως και 7 εβδομάδες αντιπιτυριδικής αποτελεσματικότητας.

Τα προϊόντα Symbiose

Απολέπιση κατά τη διάρκεια της ημέρας

Όπως και ένα πίλινγκ για το πρόσωπο, το Micro-Peeling Cellulaire είναι ένα χημικό και μηχανικό πίλινγκ με 1,9% σαλικυλικό οξύ, που διαλύει αμέσως τα νεκρά κύτταρα και τις νιφάδες εξυγιαίνοντας το τριχωτό και καταπραΰνοντας τη δυσφορία. Το οξύ και οι κόκκοι απολέπισης προετοιμάζουν το τριχωτό βοηθώντας τα αντιπιτυριδικά ενεργά συστατικά των υπόλοιπων προϊόντων να διεισδύσουν βαθύτερα.

Φροντίδα στο μπάνιο

Το Βain Purete Anti-Pelliculaire με piroctone olamine και σαλικυλικό οξύ είναι ένα αντιπιτυριδικό εξυγιαντικό σαμπουάν για το λιπαρό ευαίσθητο τριχωτό με τάση πιτυρίδας.

Το Bain Creme Anti-Pelliculaire με piroctone olamine και σαλικυλικό οξύ είναι ένα αντιπιτυριδικό ενυδατικό σαμπουάν για το ξηρό ευαίσθητο τριχωτό με τάση πιτυρίδας

Το Fondant Apaisant Essentiel είναι ένα ενυδατικό, καταπραϋντικό conditioner που Απολεπίζει άμεσα και απομακρύνει την ορατή πιτυρίδα & τις νιφάδες στο τριχωτό της χωρίς να αποδυναμώνει την τρίχα.

Η Masque Revitalisant Essentiel είναι μία μάσκα ειδικά σχεδιασμένη για ταλαιπωρημένα μαλλιά με τάση πιτυρίδας. Ξεμπερδεύει εύκολα, βοηθώντας στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων που έχουν παγιδευτεί στα μήκη. Προσφέρει εντατική θρέψη συμβάλλοντας στην υγιή όψη των δυνατών μαλλιών με ζωντάνια.

Θεραπεία νυκτός

Ο ανάλαφρος ορός Sérum Cellulaire Nuit Anti-Pelliculaire Intensif επανασυγχρονίζει την κυτταρική ανανέωση, για 8 ώρες συνεχούς δράσης ενάντια στην πιτυρίδα. Το σαλικυλικό οξύ καθαρίζει το τριχωτό απολεπίζοντας τα νεκρά κύτταρα, ενώ το συστατικό piroctone olamine και το bifidus επανεξισορροπούν το οικοσύστημα του τριχωτού προλαμβάνοντας την επανεμφάνιση της πιτυρίδας.

Μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα Kérastase στο kerastase.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below