Το καρέ έγινε για πρώτη φορά δημοφιλές κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920, όταν οι επαναστάτριες Flappers έκοψαν τα μαλλιά τους κοντά για να πάνε κόντρα στους κανόνες της «κοινωνικής ευπρέπειας», όπως αυτοί είχαν θεσπιστεί μέχρι τότε. Θεωρούνταν τόσο ακραίο να κόβει μία γυναίκα τα μακριά μαλλιά της κοντά, που οι περισσότερες στρέφονταν σε μπαρμπέρηδες για να κουρευτούν, αφού οι κομμωτές αρνούνταν να το κάνουν.

Πλέον το καρέ θεωρείται κλασική επιλογή για τις γυναίκες όλων των ηλικιών, ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο προσκήνιο των τάσεων, τόσο στις πασαρέλες όσο και στις επιλογές των αγαπημένων μας celebrities. Μία από αυτές είναι και η Αλέξα Τσανγκ, η οποία δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ σε ό,τι αφορά την έμπνευση που μας χαρίζει με τις επιλογές της, τόσο στη μόδα όσο και στην ομορφιά. Η ίδια επέστρεψε στο καρέ, αυτή τη φορά πιάνοντας μόνη της τα ψαλίδια, λόγω καραντίνας, και μας έβαλε στον πειρασμό να ακολουθήσουμε το παράδειγμά της. Ισως έχετε σκεφτεί κι εσείς να κάνετε καρέ, αλλά διστάζετε επειδή θεωρείτε πως δεν ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου, στο στυλ ή στην ηλικία σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, αυτό δεν ισχύει, αφού οι εκδοχές και οι παραλλαγές του καρέ είναι αμέτρητες και σίγουρα υπάρχει αυτό που θα αναδείξει καθεμία γυναίκα ξεχωριστά. Κοντό καρέ, μακρύ, αυστηρό, ασύμμετρο ή σε γραμμή Α, οι επιλογές είναι πολλές και ένας επαγγελματίας είναι αυτός που θα σας καθοδηγήσει ώστε να πάρετε τη σωστή απόφαση. Οι λόγοι για να το προτιμήσετε είναι πολλοί, με τους βασικότερους να είναι η άνεση, η μείωση του χρόνου στο styling και οι έξτρα πόντοι κομψότητας που προσφέρει. Επιπλέον, τα μαλλιά θα δείχνουν πιο πλούσια, πιο υγιή και πιο λαμπερά.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Διάβασε τη συνέχεια και τις συμβουλές που μας έδωσε ο Σταμάτης Καραΐσκος, Ambassador της Kérastase και art director της Haute Coiffure στο τεύχος Απριλίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα την Κυριακή 21 Μαρτίου.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below