Όλες θέλουμε να έχουμε λαμπερή και νεανική επιδερμίδα όταν μεγαλώσουμε, όμως δυστυχώς οι περισσότερες από εμάς θεωρούμε ότι τίποτα δεν μάς αγγίζει στα 20 μας και αρχίζουμε να περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας μετά τα 30. Ώρα να σταματήσουμε αυτήν την κακή μας συνήθεια και να ξεκινήσουμε να φροντίζουμε την υγεία της επιδερμίδας μας!

Σύμφωνα με την αισθητικό της Kate Moss – η οποία, δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, έχει πιο λαμπερή επιδερμίδα ακόμη και από μοντέλα της Victoria’s secret-, Nichola Joss, όλες οι γυναίκες κάνουμε ένα λάθος, το οποίο μειώνει τις πιθανότητες να απολαύσουμε νεανική επιδερμίδα μόλις πατήσουμε τα 40.

Όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της, συχνά οι γυναίκες που διανύουν την 3η ή 4η δεκαετία της ζωής τους χρησιμοποιούν ισχυρά καθαριστικά προσώπου, peeling και scrubs με μεγάλους κόκκους που ταλαιπωρούν την επιδερμίδα και την απογυμνώνουν από τα φυσικά έλαιά της, τα οποία την κρατούν λαμπερή και ενυδατωμένη. Ένα ακόμα λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες είναι ότι ξεχνούν να βάζουν αντηλιακό στο πρόσωπό τους, αλλά και προϊόντα ομορφιάς που προστατεύουν την επιδερμίδα από τους ατμοσφαιρικού ρύπους.

Μην αγχώνεστε όμως, δεν είναι πολύ αργά για να ξεκινήσετε να φροντίζετε την επιδερμίδα σας. Η Joss προτείνει τον σωστό ήπιο καθαρισμό της επιδερμίδας του προσώπου, την καθημερινή χρήση ενός αντηλιακού, αλλά και ενυδατικών ορών, που θα διατηρήσουν την επιδερμίδα σας νεανική και λαμπερή ακόμη και όταν πατήσετε τα 40!

Δείτε μερικά από τα αγαπημένα μας προϊόντα:

Εκτός από την ανανέωση της ρουτίνας περιποίησης της επιδεμίδας σας, η αισθητικός προτείνει να ξεκινήσετε να προσέχετε περισσότερο και τη διατροφή σας. Όπως λέει αν θέλετε να δείτε πραγματικά σπουδαία διαφορά στην επιδερμίδα σας, φροντίστε να καταναλώνετε καθημερινά πολλά λαχανικά, τσάι με μανιτάρι τσάγκα, που είναι πολύ αντιοξειδωτικό, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και προβιοτικά (βρίσκονται σε διάφορες τροφές, όπως το γιαούρτι και το λάχανο τουρσί), ενώ συμβουλεύει να μην παραλείπετε να παίρνετε σε καθημερινή βάση ένα συμπλήρωμα διατροφής για καλή υγεία της επιδερμίδας.

Συµπληρώµατα διατροφής για το δέρµα, τα νύχια και τα µαλλιά, Skin, Nails and Hair, Solgar