Κάτι μας λέει πως αν σας κάναμε την ερώτηση «Πότε πλύνατε τελευταία φορά τα πινέλα σας;», θα σφυρίζατε αδιάφορα. Ξέρουμε ότι είναι βαρετό, αλλά το να καθαρίζετε τα εργαλεία του μακιγιάζ είναι πολύ σημαντικό για πολλούς λόγους: αν έχουν πάνω τους κατάλοιπα από προϊόντα μπορεί να μην αποδίδουν σωστά, αφού γίνονται πιο σκληρά, ή ακόμα χειρότερα, να μεταφέρουν στην επιδερμίδα σας βακτήρια ή μύκητες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει από σπυράκια, μέχρι δερματίτιδα σε ορισμένες περιπτώσεις και κανένα από τα δύο δεν θέλετε να συμβεί, σωστά;

Lock-it Edge Foundation Brush, KVD Vegan Beauty

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα βασικά. Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τα πινέλα σου; Ιδανικά, θα πρέπει να τα πλένετε μετά από κάθε χρήση, αλλά επειδή αυτό δεν είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο, φροντίστε να το κάνετε οπωσδήποτε μία φορά την εβδομάδα.

Για να μην το ξεχνάτε, ορίστε μία μέρα της εβδομάδας που έχετε χρόνο για να κάνετε αυτή τη διαδικασία, όπως για παράδειγμα η Κυριακή.

Πώς θα τα καθαρίσετε αποτελεσματικά; Μπορεί να ακούγεται πανεύκολο, αλλά στην πραγματικότητα είναι λίγο πιο περίπλοκο από το πλένω, ξεπλένω και τα αφήνω να στεγνώσουν.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά καθαριστικά για πινέλα, τα οποία αποτελούν την ιδανική επιλογή.

Brush Cleanser, MAC

Αν δεν θέλετε να επενδύσετε σε ένα τέτοιο προϊόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παιδικό σαμπουάν ή υγρό πιάτων. Το «μυστικό» για να καθαρίσουν καλά είναι να «δουλέψετε» το πινέλο, στριφογυρίζοντάς το στην παλάμη σας για να απομακρυνθούν όλα τα κατάλοιπα προϊόντων. Εναλλακτικά, πάρτε μία μπάρα σαπουνιού –που θα αφιερώσετε στη συγκεκριμένη διαδικασία και μόνο- και αφού βρέξετε την ίδια και το εκάστοτε πινέλο, τρίψτε το πάνω της ελαφριά.

Tea Tree Soap Bar, Dr. Organic

Έπειτα είναι σημαντικό να ξεπλύνετε καλά τα πινέλα και να τα αφήσετε να στεγνώσουν με τις τρίχες τους προς τα κάτω, ώστε να μην πάει η υγρασία στην κόλλα που υπάρχει στη βάση και τα χαλάσει.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below