Κατά την αναμονή προς τη μέρα του γάμου, η μέλλουσα νύφη έχει να επεξεργαστεί μια σειρά από σημαντικές λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με την οργάνωσή του και να λάβει σοβαρές αποφάσεις. Αλλες αφορούν τον τύπο του νυφικού, άλλες το μενού, τη λίστα των καλεσμένων, τη διακόσμηση του κέντρου που θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση, το χτένισμα και το μακιγιάζ.

Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, μια γυναίκα χάνεται ανάμεσα σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις και ξεχνά έναν παράγοντα που παίζει καθοριστικό ρόλο στη λαμπερή όψη της εκείνη την ημέρα, που δεν είναι άλλος από την ρουτίνα περιποίησης που πρέπει να ακολουθήσει το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της επιδερμίδας της και να την προετοιμάσει για το νυφικό μακιγιάζ.

Μια εβδομάδα πριν από το γάμο, θα πρέπει κάθε μέλλουσα νύφη να εφαρμόσει πιστά τις καθημερινές συνήθειες περιποίησης της επιδερμίδας. Μπορεί όμως να ενισχύσει τα αποτελέσματα κάνοντας μια θεραπεία dermaplaning,  ιδιαίτερα στην περίπτωση που παρατηρήσει πως η επιδερμίδα της παραμένει θαμπή. Η συγκεκριμένη θεραπεία,  κάνει ήπια απολέπιση, καθώς αφαιρεί την τελευταία στιβάδα νεκρών κυττάρων. Μαζί με τα νεκρά κύτταρα αφαιρούνται και όλοι οι ρύποι που έχουν συσσωρευτεί στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα η απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης να διευκολύνεται και το δέρμα να γίνεται πιο λείο. Θα ήταν βέβαια καλό να έχει δοκιμάσει και άλλη φορά το dermaplaning, ώστε να γνωρίζει πως αντιδρά το δέρμα σε αυτήν τη θεραπεία.

Μια ημέρα πριν από το γάμο, οι ειδικοί προτείνουν να αποφεύγονται οι έντονες συγκινήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε δάκρυα και κλάμα, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Επίσης, τονίζουν την αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ και σημειώνουν τον επαρκή ύπνο.

Ανήμερα του γάμου, κάθε νύφη καλό θα ήταν να εφαρμόσει στο πρόσωπό της μια water-based ενυδατική μάσκα, που θα χαρίσει άμεσα φωτεινότητα στην επιδερμίδα, θα την ενυδατώσει σε βάθος και θα την τονώσει.