Από γυαλιά οράσεως έως γυαλιά μπλε φωτός και ηλίου, το ποσοστό των ανθρώπων που αναγκάζονται ή επιλέγουν να τα φορούν καθημερινά είναι μεγάλο. Αν είστε μεταξύ αυτών, δεν υπάρχει πλέον λόγος να απορρίπτετε την ιδέα ενός εντυπωσιακού eye look, φοβούμενοι πως το ζευγάρι γυαλιών που θα φορέσετε θα το καταστρέψει ή πως το μακιγιάζ σας θα δείχνει λιγότερο εντυπωσιακό. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να κάνετε με επιτυχία μακιγιάζ ματιών που θα αναδείξει τέλεια τα μάτια σας.

Επιλέξτε με προσοχή το ιδανικό σχήμα γυαλιών για το look σας

Μια γενική αλλά πολύ καλή συμβουλή είναι το σχήμα των γυαλιών που επιλέγετε να μην έρχεται σε σύγκρουση με το υπόλοιπο look σας. Συγκεκριμένα, όταν αποφασίζετε τι μακιγιάζ ματιών θα επιλέξετε, λάβετε υπόψη σας το στυλ του σκελετού και βεβαιωθείτε πως ταιριάζει με την συνολική σας εμφάνιση, συμπεριλαμβανομένων των ρούχων, του χρώματος χειλιών ακόμα και των μαλλιών σας.

 Αυτό σημαίνει πως ένα 60’s inspired cat eye look θα ταίριαζε περισσότερο με γυαλιά σε ύφος ρετρό παρά με σκελετό γυαλιών τύπου Harry Potter. Επιπλέον, λάβετε υπόψη σας την επιφάνεια του ματιού που θα εκτίθεται ανάλογα με το μέγεθος του σκελετού και των φακών των γυαλιών σας και προσαρμόστε το μακιγιάζ σας ανάλογα.

Επιμείνετε στον προσδιορισμό του σχήματος των ματιών σας

Δεδομένου ότι τα γυαλιά μπορούν να κάνουν τα μάτια αρκετά δυσδιάκριτα, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε μέσω του μακιγιάζ να επαναφέρετε κάποια ευκρίνεια, επαναπροσδιορίζοντας το σχήμα τους, χωρίς υπερβολές. Για να το πετύχετε αυτό, προτιμήστε να κάνετε μία λεπτή γραμμή στο eyeliner και όχι χοντρή, αφού θα κάνει τα μάτια να δείχνουν πιο μικρά. Στη συνέχεια δώστε έμφαση στη μάσκαρα που θα χρησιμοποιήσετε, επιλέγοντας μία που θα κρατήσει την καμπύλη στις βλεφαρίδες σας, ώστε να μην ακουμπούν τα γυαλιά σας κάθε φορά που ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας.

Extra Tip: Μην διστάσετε να τολμήσετε ένα χρωματιστό eyeliner για πιο ζωηρές και trendy εμφανίσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emma Chen (@emmachenartistry)

Επιλέξτε απαλότερες σκιές ματιών

 Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε σκιές ματιών, επιλέξτε απαλότερες αποχρώσεις, αποφεύγοντας smokey eyes και πολύ έντονα χρώματα, καθώς τα γυαλιά τείνουν να δημιουργούν σκιές στα μάτια κάνοντας τα να φαίνονται ακόμη πιο σκούρα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να περιοριστείτε μόνο σε γήινες αποχρώσεις. Αντιθέτως, αν είστε λάτρεις των χρωμάτων προσπαθήστε να αντικαταστήσετε φερ’ ειπείν το σκούρο μπλε με ένα πιο ανοιχτό ή το έντονο κόκκινο με μια απόχρωση του ροζ.

Για πιο ουδέτερο αποτέλεσμα, τα παστέλ και nudes σε λαμπερές υφές λειτουργούν τέλεια φωτίζοντας τα μάτια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SHISEIDO (@shiseido)

Επειδή όμως όταν πρόκειται για μακιγιάζ δεν υπάρχουν όρια και κανόνες, ακολουθήστε το ένστικτό σας και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below