Το θέμα foundation και βάση στο μακιγιάζ, όσο κι αν μας φαίνεται, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο εύκολο. Ή μάλλον θα λέγαμε πως χρειάζεται τη σωστή τεχνική και βήματα για το τέλειο αποτέλεσμα, σαν επαγγελματικό. Εμείς λοιπόν, θα σου εκμυστηρευτούμε τα 5 απλά steps για να πετύχεις την πιο φυσική βάση ever:

Βήμα πρώτο: Η σωστή απόχρωση.

Είναι βασικό να βρεις την απόχρωση που ταιριάζει στο δικό σου χρώμα επιδερμίδας και υποτόνο, γι’ αυτό ζήτα τη βοήθεια κάποιου ειδικού κατά τη διαδικασία αναζήτησης της βάσης σου!

Βήμα δεύτερο: Η προετοιμασία και φροντίδα της επιδερμίδας.

Για την τέλεια βάση, είναι απαραίτητο το δέρμα σου να είναι αρχικά καθαρό και ενυδατωμένο. Περίμενε λοιπόν 5 λεπτά πριν το τοποθετήσεις για να απορροφηθεί όλη η ενυδατική κρέμα και χρησιμοποίησε primer ώστε η διάρκεια της βάσης να είναι πολύωρη!

Βήμα τρίτο: Ο τρόπος τοποθέτησης.

Για πιο φυσικό αποτέλεσμα άπλωσε το foundation με τα δάχτυλα και για περισσότερη κάλυψη χρησιμοποίησε ένα σφουγγαράκι ή ένα πυκνό πινέλο.

Βήμα τέταρτο: Η τοποθέτηση του κονσίλερ.

Άπλωσε το κονσίλερ μετά την τοποθέτηση του foundation, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι μαύροι κύκλοι και να έχεις φωτεινό βλέμμα. Επίλεξέ το σε ένα τόνο πιο ανοιχτό από το χρώμα της επιδερμίδας σου!

Βήμα πέμπτο: Κάνε set τη βάση σου με μία πούδρα, με λαμπερό τελείωμα.

Έτσι το make up θα κρατήσει όλη την ημέρα, χωρίς όμως να ξεραθεί το δέρμα σου και να δείχνει κουρασμένο!