Τόσο το μανικιούρ, όσο και το πεντικιούρ, είναι πολύ σημαντική υπόθεση, όχι μόνο από αισθητικής απόψεως, αλλά γιατί φροντίζοντας τα άκρα, μπορείς να αποφύγεις τα μικρόβια που συγκεντρώνονται στην περιοχή των νυχιών και τα οποία είναι πιθανό να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα. Δεδομένου ότι αυτό το διάστημα η επίσκεψη στο nail bar δεν είναι δυνατή, μπορείς να ακολουθήσεις έναν μίνι οδηγό, με πολύ κατατοπιστικά βήματα, που δεν απαιτεί να είσαι επαγγελματίας για να τα εφαρμόσεις. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει και θα κρατήσει υγιή τα νύχια σου για όσο παραμένεις στο σπίτι.

Τι πρέπει να προσέξεις με τα νύχια των χεριών:

Ενυδάτωσε καθημερινά τα χέρια σου και κάνε απαλό μασάζ με την κρέμα και στην περιοχή γύρω από τα νύχια, στα πετσάκια. Αυτό μπορείς να το κάνεις κυρίως το βράδυ, πριν τον ύπνο και να το εφαρμόσεις και στα πόδια και τα πέλματα για πιο μαλακό δέρμα., χωρίς σκληρύνσεις. Χρησιμοποίησε ειδικές συνθέσεις με βιταμίνες ή ακόμα και βαζελίνη.

Φόρεσε πλαστικά γάντια όσο κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, καθώς αυτές είναι καταστροφικές για τη διάρκεια του βερνικιού αλλά και για τα ίδια τα νύχια.

Τι πρέπει να προσέξεις με τα νύχια των ποδιών:

Μην αφήνεις τα νύχια να μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα. Αυτό συμβαίνει με τα νύχια των ποδιών και συχνά έχει ως επίπτωση τον έντονο πόνο. Το τρικ για να το αποφύγεις είναι να κόβεις ή να λιμάρεις τα νύχια εντελώς ίσια.

Φρόντισε να στεγνώνεις πολύ καλά τα πόδια μετά το μπάνιο. Η παγιδευμένη υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη μυκητιάσεων, για το λόγο αυτό πριν φορέσεις κάλτσες, σκούπισε πολύ καλά την περιοχή και κυρίως ανάμεσα στα δάχτυλα ή χρησιμοποίησε το πιστολάκι.

Προτίμησε κάλτσες από 100% βαμβάκι, καθώς αυτές απορροφούν καλύτερα την υγρασία.

Πώς να περιποιηθείς σωστά τα νύχια στο σπίτι:

Αφαίρεσε το βερνίκι με εμποτισμένο σε ασετόν βαμβάκι.

Λίμαρε τα νύχια πρώτα από το πλάι για να τα φέρεις σε μια ευθεία και στη συνέχεια δώσε τους το σχήμα της αρεσκείας σου.

Τρίψε απαλά με buffer την επιφάνεια, για να μειώσεις τις ραβδώσεις και να τα κάνεις πιο λεία.

Εφάρμοσε ειδικό λαδάκι στη βάση των νυχιών και κάνε απαλό μασάζ, ώστε να ενυδατώσεις και να μαλακώσεις τα πετσάκια.

Σπρώξε τα πετσάκια με το ειδικό εργαλείο pusher και αφαίρεσε τα προσεκτικά με πενσάκι.

Σκούπισε τα νύχια με βαμβάκι εμποτισμένο με ασετόν, για να απομακρύνεις τη λιπαρότητα.

Απλώστε base coat και αφού στεγνώσει, πέρασε το top coat που θα τα κρατήσει γυαλιστερά και σκληρά. Στην περίπτωση που θέλεις να βάλεις χρώμα στα νύχια σου, μπορείς να το εφαρμόσεις αμέσως μετά το base coat και έπειτα να περάσεις το top coat.