Το ombre αποτελεί μια τεχνική, η οποία τα τελευταία χρόνια κάνει θραύση σε πολλούς beauty τομείς: στο χρώμα που επιλέγουν οι γυναίκες για τα μαλλιά, στην περιποίηση των νυχιών, αλλά και στο μακιγιάζ, με βασικότερο σημείο εφαρμογής της τα μάτια και τα χείλη. Αυτή τη φορά στέκομαι στα τελευταία, καθώς αυτή η τεχνική δεν είναι αγαπητή μόνο για το εντυπωσιακό χρώμα που δίνει στα χείλη, αλλά και γιατί όταν εφαρμόζεται, τα κάνει να δείχνουν μεγαλύτερα και ακόμα πιο ζουμερά.

Τα ombre lips είναι μια hot πρόταση για το καθημερινό look, αρκεί να γίνεται χρήση ενός κραγιόν σε nude απόχρωση που χαρίζει φυσικό αποτέλεσμα. Επίσης, είναι hot και για μια βραδινή εμφάνιση, όπου μια γυναίκα μπορεί να επιλέξει για παράδειγμα ένα κόκκινο κραγιόν και να κάνει την εικόνα της πιο σέξι.

Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ αυτό το μακιγιάζ χειλιών, ήρθε η ώρα να το κάνεις! Η διαδικασία είναι απλή και δεν απαιτεί να είσαι επαγγελματίας.

Βήμα 1 – Άπλωσε πάνω στα χείλη concealer για να κρύψεις το φυσικό τους χρώμα.

Βήμα 2 – Με το μολύβι χειλιών κάνε το περίγραμμα των χειλιών σου, για να τονίσεις καλύτερα το σχήμα τους.

Βήμα 3 – Εφάρμοσε στα χείλη το κραγιόν της αρεσκείας σου, καλύπτοντας την επιφάνειά τους.

Βήμα 4 – Βάλε λίγη ποσότητα από το foundation σε μια μπατονέτα και με ταμποναριστές κινήσεις, δημιούργησε μικρές βούλες κατά μήκος του περιγράμματος των χειλιών.

Βήμα 5 – Στη συνέχεια ένωσε τις βούλες αυτές, σβήνοντας τες με την μπατονέτα. Θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα περίγραμμα δηλαδή ενώνοντας τις βούλες αυτές.

Βήμα 6 – Ενωσε τα χείλη πιέζοντας τα απαλά προς τα μέσα και με ένα σφουγγαράκι makeup κάνε ταμποναριστές κινήσεις, για να σβήσεις το foundation και να δημιουργήσεις το ombre lips εφέ.