Η επιλογή ενός αρώματος είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και εξαρτάται από το γούστο και τις προτιμήσεις κάθε ανθρώπου. Άλλοι ανακαλύπτουν ένα άρωμα που τους αρέσει και δεν το αλλάζουν ποτέ και άλλοι θέλουν να φορούν διαφορετικό κάθε μέρα ή εποχή ή ακόμα και να κάνουν mix & match.

Εάν ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία και ψάχνετε ένα νέο άρωμα να προσθέσετε στη συλλογή σας, οι παρακάτω προτάσεις είναι ιδανικές για τους επόμενους μήνες – ή και για πάντα!

Black Opium Illicit Green Eau de Parfum, YSL

Το 2014, όταν λάνσαρε το Black Opium Eau de Parfum, ο οίκος YSL Beauty επαναπροσδιόρισε την έννοια του αρωματικού εθισμού, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά στην αρωματοποιία μια συμφωνία καφέ και λουλουδιών σε ένα γυναικείο άρωμα YSL. Σήμερα, με το Black Opium Eau de Parfum Illicit Green, το άρωμα γίνεται πιο ξεσηκωτικό από ποτέ. Αποτυπώνοντας τη ζωηρή δημιουργικότητα της σύγχρονης μιξολογίας, η χαρακτηριστική συμφωνία καφέ και λουλουδιών του Black Opium εμπλουτίζεται με ένα δροσερό και τολμηρό μείγμα σπινθηροβόλου πράσινου μανταρινιού, δροσερών φύλλων συκιάς και κρεμώδους πολτού σύκου.

N°1 De Chanel L’Eau Rouge Revitalizing Fragrance Mist, Chanel

Ένα αρωματικό σπρέυ που αρωματίζει, ανανεώνει και τονώνει. Όπως ακριβώς και η ίδια η κόκκινη καμέλια, η αρωματική αυτή σύνθεση προσφέρει απαλότητα και ενέργεια. Ο Olivier Polge χρησιμοποίησε μια βάση φροντίδας εμπλουτισμένη με αναζωογωνητικό νερό καμέλιας και ως μέση νότα αναζωογωνητικό αρωματικό εκχύλισμα κόκκινης καμέλιας. Η μοναδικότητα της κόκκινης καμέλιας τον ενέπνευσε να δημιουργήσει, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αρωμάτων της Chanel, ένα αυθεντικό μπουκέτο λουλουδιών. Καθώς αυτό το λουλούδι είναι άοσμο, ήταν μια ονειρική δημιουργική προσέγγιση που τον οδήγησε να φανταστεί αυτό το φρέσκο άρωμα, το οποίο παιχνιδίζει με τις αντιθέσεις. Επέλεξε έντονες νότες λουλουδιών με επίκεντρο το στρογγυλό αισθησιακό άνθος της καμέλιας: “Ξεκίνησα με ένα πλήθος επιρροών από γιασεμί, άνθη πορτοκαλιάς και κόκκινο τριαντάφυλλο, που είναι χαρακτηριστικά του Οίκου, και στη συνέχεια τα συνδύασα με έντονους τόνους κόκκινων φρούτων για να εκφράσω τη φρεσκάδα αυτού του αρωματικού σπρέυ”.

This Is Her! Eau de Parfum, Zadig & Voltaire 

Ένα άρωμα που αντικατοπτρίζει την ελευθερία, εμπνευσμένο από το χρώμα των κοραλλιών που λάμπουν καθώς ο ήλιος δύει. Στο μυαλό έρχονται οι αισθησιακές ανατολίτικες νότες του γιασεμιού και του τριαντάφυλλου μαζί με λαμπερές νότες αχλαδιού. Η παιώνια που ανθίζει γλυκά τον Μάιο σε συνδυασμό με τις νότες καστανιάς να ακτινοβολούν την ζεστασιά του εδάφους.

Bitter Peach Eau de Parfum, Tom Ford

Ένα άρωμα με γλυκιά, ερωτική αύρα και μεθυστικό φρουτώδες σώμα. «Ερωτικά γλυκό και επικίνδυνα πληθωρικό, το Bitter Peach εκτινάσσεται με καθηλωτικό αισθησιασμό. Όπως ακριβώς το γεμάτο γεύση χυμώδες φρούτο στο απόγειο του, έτσι και το άρωμα, είναι ερωτικό από την φύση του», εξηγεί ο Tom Ford.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below