Σχεδόν 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του L’Eau d’Issey από τον Issey Miyake, ο οίκος ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του με ένα νέο γυναικείο άρωμα: A Drop d’ Issey. Είναι χαρούμενο, αισιόδοξο και καινοτόμο. Το Drop d’Issey ξεκινά μια νέα μεγάλη περιπέτεια που δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο και αποκαλύφθηκε από την φύση. Το νέο άρωμα αλλάζει την αντίληψη, σπάει την παράδοση και προσφέρει ένα νέο όραμα στον κόσμο, ενώ μας δένει με την φύση.

Από τους καταρράκτες στους ωκεανούς, το νερό ρέει σε όλα τροφοδοτώντας και διατηρώντας την ζωή. Η σταγόνα, ήταν το αρχικό του σχήμα, το σημείο εκκίνησης, τόσο ποιητικό όσο και χαρούμενο. Μια διάφανη σταγόνα που χάνει το σχήμα και στη συνέχεια παίρνει ένα νέο σχήμα. Ισοπεδώνεται, αντανακλά και μετά ανακάμπτει, αλλάζει. Μυστηριώδες και εκπληκτικό, συλλαμβάνει την ουσία της φύσης για να αποκαλύψει τους κρυμμένους θησαυρούς της. Η σταγόνα λειτουργεί σαν καθρέφτης, μεγεθυντικός φακός, προκαλώντας θαυμασμό για μια κρυμμένη ομορφιά. Αυτή η νέα σταγόνα σας προσκαλεί να βουτήξετε σε ένα νέο, φανταστικό ονειρικό τοπίο, μέσα από ένα χαρούμενο διάλειμμα ποίησης.

Η φύση κατείχε πάντα σημαντικό ρόλο στις δημιουργίες του Issey Miyake. Κάθε δημιουργία του έχει ως έμπνευση τη φύση και σχεδιάζει σεβόμενος το περιβάλλον. Το Drop d’Issey αντικατοπτρίζει την ομορφιά των άπιαστων λουλουδιών με μια λεπτή ισορροπία φυσικών και συνθετικών συστατικών. Σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τη μαγεία της φύσης και την ομορφιά του πλανήτη μας.

Μια σταγόνα δεν είναι απλά μια σταγόνα. Σου μεταφέρει αυτό που δεν μπορείς να δεις. Οι εικόνες μετακινούνται στο πρίσμα της σταγόνας και ότι βλέπεις μέσα από αυτή είναι απλά μαγεία. Σου δείχνει ένα νέο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο. Το Drop d’Issey μας αποκαλύπτει μια νέα πραγματικότητα. Μας μεταφέρει από το απροσδόκητο σε μια εκπληκτική πηγή ομορφιάς γεμάτη με συναισθήματα χαράς.

Πως μπορεί να δημιουργηθεί το άρωμα του Drop d’Issey? Ανακαλύπτοντας από την αρχή την απλότητα μιας σταγόνας νερού και δίνοντάς της εικονικά χρώματα που σας προσελκύουν στα θαύματα του φυσικού κόσμου. Η πολυπλοκότητα της φύσης ευδοκιμεί σε μια πληθώρα πτυχών που δεν μπορούν πάντα να αποτυπωθούν στην αρωματοποιία. Ορισμένα λουλούδια παραμένουν “σιωπηλά”, μη θέλοντας να αποδώσουν το άρωμά τους μέσω διαφόρων μεθόδων εκχύλισης.

Ανακαλύψτε ένα σιωπηλό λουλούδι στο Drop d’Issey. Η πασχαλιά προστατεύει με ζήλο το χαρακτηριστικό της άρωμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρώματα μόνο ως ανασύσταση. Η αρωματοποιός Ane Ayo γνωρίζει άρτια αυτή την τεχνική, γνώσεις που έχει
αποκομίσει από την Grasse. Θυμάται την αρχική της έμπνευση για το Drop d’Issey: “Να αποκαλύψεις αυτό που είναι αόρατο με το γυμνό μάτι, να δημιουργήσεις κάθε λεπτομέρεια του αρώματος σαν να κρύβει εκπλήξεις στην καρδιά του.” Για πρώτη φορά σε ένα άρωμα Issey Miyake, ένα σιωπηλό λουλούδι μιλά ανοιχτά. Η Ayo επέλεξε την πασχαλιά και το ανασυνθέτει σαν το λουλούδι που είχε διαμελιστεί για να παραδώσει τα λεπτά μυστικά του. Αιχμαλώτισε μια κρυμμένη ομορφιά και την αποκάλυψε. Είναι η φύση που αναδημιουργείται από το ανθρώπινο χέρι.

Στις νότες κορυφής, το γάλα αμυγδάλου χαρίζει ένα απαλό τόνο. Για μεγαλύτερη ένταση στο άρωμα της πασχαλιάς, η Ayo την συνδυάζει με άνθη πορτοκαλιάς, τριαντάφυλλο και γιασεμί δημιουργώντας ένα λαμπερό μπουκέτο λουλουδιών. Το μπουκέτο στην βάση με νότες, musk, βανίλια και Ambrox δίνουν μια αίσθηση απαλότητας και δημιουργούν musky, ζεστό και χαλαρωτικό άρωμα.

Ένα αγνό, ποιητικό, χαρούμενο σχήμα. A Drop d’Issey, μια σταγόνα σαν φυσαλίδα, σαν μεγεθυντικός φακός, μια οπτική ψευδαίσθηση. Μέσα από το πρίσμα της, το όραμα κυματίζει και χορεύει, ενώ η φύση αποκαλύπτει τα μυστικά της. Το μπουκάλι είναι εκπληκτικό, προσφέροντας μια νέα προοπτική στον κόσμο, ώστε να μπορείτε να δείτε τα πράγματα σε μια άλλη διάσταση.

Το Drop d’Issey είναι δημιουργία του Αμερικάνου σχεδιαστή Todd Bracher. Η βάση του είναι στην Νέα Υόρκη και συνεργάζεται με πολλούς οίκους δημιουργώντας μοναδικά σχέδια. Ο Bracher έχει συνεργαστεί και στον παρελθόν με τον οίκο Issey Miyake δημιουργώντας το Nectar d’Issey. Ο Todd Bracher σχεδίασε το μπουκάλι αποτυπώνοντας το όραμα του, να δημιουργήσει μια σταγόνα νερού σε ένα κομμάτι.

Στο σύμπαν κάθε σταγόνα έχει σημασία. Κάθε σταγόνα παίζει τον ρόλο της. Για το νέο αυτό έργο, ο Issey Miyake έχει αναλάβει να συμμετάσχει όσο το δυνατόν περισσότερο στην επιλογή του δρόμου προς τη βιωσιμότητα. Αυτό ισχύει τόσο για το σχεδιασμό του μπουκαλιού και της συσκευασίας όσο και για την προσεκτικά μελετημένη επιλογή συστατικών. Η φύση και η τεχνολογία ενώνονται για να επανερμηνεύσουν και να προστατεύσουν τη φύση.

Για το A Drop d’Issey, τα υλικά και τα συστατικά που επιλέγονται είναι σε απόλυτη αρμονία με τις αρχές του Μανιφέστου, ακολουθώντας το μονοπάτι της οικολογίας μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Με αυτό κατά νου, η Ane Ayo επέλεξε συστατικά, τόσο φυσικά όσο και συνθετικά, που θα μείωναν τις επιπτώσεις του αρώματος στο περιβάλλον.

Η Ane Ayo εξηγεί: “Καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας δημιουργίας του A Drop d’Issey, σκοπός ήταν να ελαχιστοποιήσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και να εργαστούμε με γνώμονα την κοινωνική ευθύνη. Κατά την ανάπτυξη του αρώματος,
χρησιμοποίησα το EcoScent CompassTM (βαθμός Α από firmenich), ένα εργαλείο που αξιολογεί τις φόρμουλες μου με βάση τρία κριτήρια: πράσινες ιδιότητες, περιβαλλοντικές επιπτώσεις και κοινωνικές επιπτώσεις. Αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρω την καλύτερη λύση όσον αφορά την οικολογική ευθύνη για κάθε δημιουργία.
Το Drop d’Issey είναι ένα νέο κεφάλαιο που αφηγείται την ιστορία των αρωμάτων Issey Miyake με μια νέα δυναμική. Με το Drop d’Issey ανοίγει ο δρόμος για τις νέες δεσμεύσεις και τα έργα του οίκου που θα έρθουν. Η φύση ήταν πάντα πηγή έμπνευσης, γεμάτη χαρά, ομορφιά και ελευθερία. Μια μεγάλη, θαυμάσια περιπέτεια βρίσκεται μπροστά μας.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below