Ένα νέο άρωμα, ένα φρέσκο πρόσωπο, μια εντυπωσιακή καμπάνια και μια σημαντική πορεία προς τη βιωσιμότητα. Ο οίκος Giorgio Armani Beauty έχει πολλά νέα και όλα συνδέονται με τη νέα αρωματική δημιουργία My Way. Με μότο τη φράση «I am what I live» ο οίκος μάς προτρέπει να ακολουθούμε το δικό μας μονοπάτι και μέσα από τις εμπειρίες μας να διαμορφώνουμε την πιο αληθινή εκδοχή του εαυτού μας. Το άρωμα είναι μια συλλογή από λευκά άνθη, ένα φωτεινό ταξίδι για την όσφρηση με τα πιο εκλεκτά, τα πιο όμορφα συστατικά απ’ όλο τον κόσμο. Το My Way, όμως, δεν είναι ένα ακόμη άρωμα. Αντικατοπτρίζει τη μακροχρόνια δέσμευση του οίκου Giorgio Armani Beauty απέναντι στην περιβαλλοντική υπευθυνότητα μέσα από καινοτομίες, όπως το ανακυκλώσιμο μπουκάλι που είναι refillable (ξαναγεμίζεται) και έχει ανθρακική ουδετερότητα. Η ηθοποιός Αντρια Αρχόνα ενσαρκώνει απόλυτα τη φιλοσοφία του αρώματος, καθώς η ίδια διαθέτει μια προσωπικότητα ανοιχτή σε νέες εμπειρίες και σχέσεις, ενώ βλέπει τον κόσμο με τον ίδιο ανοιχτόμυαλο τρόπο. Η Aντρια, που έγινε γνωστή το 2015 με ένα ρόλο στη σειρά «True Detective», θα πρωταγωνιστήσει το 2021 στην πολυαναμενόμενη σειρά ταινιών «Morbius» της Marvel. Η καμπάνια του αρώματος είναι ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ που απαθανατίζει τις αυθεντικές αντιδράσεις της Αντρια καθώς ζει συγκινητικές εμπειρίες ταξιδεύοντας στον κόσμο. Ακολουθώντας μια αυθεντική προσέγγιση που συμβαδίζει με τη φιλοσοφία του αρώματος My Way, τα βίντεο και οι φωτογραφίες είναι 100% αρετουσάριστες.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Είστε από τη Γουατεμάλα και το Πουέρτο Ρίκο. Το ότι έχετε ρίζες από δύο διαφορετικές κουλτούρες έχει επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τον κόσμο;

Πάρα πολύ. Η καταγωγή μου είναι αυτό που με κάνει να καταλαβαίνω τη φούσκα στην οποία ζω σε ένα μέρος όπως το Λος Αντζελες. Εχω πλήρη επίγνωση αυτής της φούσκας. Καταλαβαίνω τι συμβαίνει πολιτικά στον κόσμο, τι συμβαίνει με το περιβάλλον. Πηγαίνω στη Γουατεμάλα τρεις φορές το χρόνο. Βλέπω πώς ζει ο κόσμος, πόσο υποφέρουν, τις ταξικές διαφορές. Το ίδιο ισχύει και στο Πουέρτο Ρίκο. Οι πρόσφατες φυσικές καταστροφές μάς επηρέασαν και κατέστρεψαν το νησί, αλλά με καλή θέληση, υπομονή, λίγο γέλιο και μουσική σάλσα επανήλθαμε. Τα μέρη από τα οποία κατάγομαι μου έχουν βάλει καλά στο μυαλό ότι δεν ζούμε όλοι σε μια φούσκα.

Ποιο είναι το όραμά σας για τον κόσμο και ποιες είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για τις νέες γυναίκες σήμερα; 

Ο ρόλος της γυναίκας είναι να είναι 100% ο εαυτός της, χωρίς να ψάχνει την επιβεβαίωση από κανέναν. Παράλληλα, χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε τον ορισμό της ομορφιάς, της κομψότητας, του τι σημαίνει να είσαι μητέρα, αδελφή και γενικά γυναίκα. Βρισκόμασταν σε μια φάση που ως γυναίκες έπρεπε να είμαστε και να συμπεριφερόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από μια γυναίκα που ελέγχει η ίδια τον εαυτό της. Οι γυναίκες σήμερα πρέπει να αρχίσουμε να καυχιόμαστε γιατί έχουμε καταφέρει τόσα πολλά για τα οποία πρέπει να είμαστε περήφανες. Είναι σημαντικό να δώσουμε το σωστό παράδειγμα και να εκπαιδεύσουμε τις νέες γενιές.

Έχει επηρεάσει η πανδημία τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τα ταξίδια;

Το να ταξιδέψουμε είναι κάτι για το οποίο ανυπομονούμε. Θα ήθελα πολύ να επισκεφτώ την οικογένειά μου στη Γουατεμάλα και στο Πουέρτο Ρίκο. Ο COVID-19 μού άλλαξε την έννοια του ταξιδιού. Τώρα μπορώ να ταξιδεύω μέσα από τα βιβλία στον κόσμο του κάθε συγγραφέα διαβάζοντας για διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες, βλέποντας ταινίες απ’ όλο τον κόσμο και ξαναβρίσκοντας τους φίλους μου.

Τι είναι αυτό που μαθαίνετε ανακαλύπτοντας νέα μέρη; 

Oτι ο κόσμος είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ όσο νομίζουμε. Οτι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να ζεις. Οτι δεν είναι μόνο ο δικός μας. Οτι δεν πρέπει να κρίνουμε ή να παραπονιόμαστε, αλλά να μαθαίνουμε και να δεχόμαστε. Προσπαθώ να ζω με το δικό μου τρόπο, με αυτόν που έμαθα χάρη στους ανθρώπους που έχω συναντήσει.

Πώς σας φάνηκε η ιστορία που θέλει να πει το άρωμα; 

Ενθουσιάστηκα και συγκινήθηκα γιατί μου ταιριάζει πάρα πολύ. Συνδέθηκα κατευθείαν, είδα τον εαυτό μου. Μου αρέσει πολύ να συναναστρέφομαι με κόσμο, είναι και ένας λόγος που έγινα ηθοποιός. Μπορώ να γίνω κάποιος άλλος. Μου αρέσει να παρατηρώ και να γνωρίζω κόσμο, να συνδέομαι με διαφορετικούς ανθρώπους. Αυτή είναι η ιστορία του αρώματος My Way: ένα ταξίδι στον κόσμο. Πιστεύω πως έτσι μπορώ να ανοίξω κι εγώ τους ορίζοντές μου, να γίνω καλύτερη, λιγότερο επικριτική. Γι’ αυτό χάρηκα πάρα πολύ όταν άκουσα ότι η καμπάνια του αρώματος θα ήταν μια σειρά ταξιδιών στα οποία θα ζούσα εμπειρίες γνωρίζοντας διαφορετικές κουλτούρες. Μια καμπάνια με ένα αλλιώτικο και πολύ θετικό μήνυμα.

Τι σας αρέσει στο άρωμα My Way;

Είναι αναζωογονητικό, λουλουδάτο, έχει εσπεριδοειδή αλλά και βανίλια. Αγαπώ πολύ το όνομά του. Λέει την ιστορία μιας γυναίκας που γνωρίζει ποιος είναι ο δικός της τρόπος και θέλει να τον ακολουθεί. Ελπίζω να νιώθουν όλες οι γυναίκες έτσι. Δεν είναι εγωιστικό, είναι απλά ότι έχουμε μια ζωή και πρέπει να τη ζούμε όπως εμείς θέλουμε. Οταν έμαθα για τη φιλοσοφία πίσω από το άρωμα το ερωτεύτηκα. Είναι μοναδικό και διαχρονικό.

Το My Way αντικατοπτρίζει την υπεύθυνη δέσμευση του οίκου Giorgio Armani Beauty για το περιβάλλον. Τι πιστεύετε;

Ο οίκος Giorgio Armani Beauty δεσμεύεται να μειώσει το ανθρακικό του αποτύπωμα ξεκινώντας με το My Way, μια προσπάθεια που τη βρίσκω συγκινητική. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που συμμετέχω στο project αυτό. Επίσης, σημαντικό είναι ότι ο οίκος δεν παίρνει τα δύο φυσικά συστατικά του My Way, το tuberose από την Ινδία και τη βανίλια από τη Μαδαγασκάρη, λέει αντίο στην κοινότητα και κερδίζει χρήματα. Φροντίζουν για τις κοινότητες αυτές και τις στηρίζουν οικονομικά. Μας ενδιαφέρει ακόμα από πού προέρχονται τα υλικά που καταναλώνουμε, μας νοιάζει τι τρώμε ή με τι αρωματίζουμε το σώμα μας. Ο οίκος Giorgio Armani Beauty με το My Way κάνει το πρώτο βήμα προς ένα μακρύ ταξίδι βιωσιμότητας.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below