Στην αρχή τη γνωρίζαμε από κάποια ταξίδια στο εξωτερικό και δεν ξέραμε καλά-καλά πώς να προφέρουμε το όνομά της. Στη συνέχεια, το 2019, ενθουσιαστήκαμε με την άφιξή της στην Ελλάδα και τώρα πια περιμένουμε πώς και πώς κάθε νέο της λανσάρισμα. Η Byredo είναι συνώνυμη της «εναλλακτικής» αρωματοποιίας, της σκανδιναβικής -σε ποιον δεν αρέσει αυτός ο χαρακτηρισμός;-αισθητικής και του τι πραγματικά σημαίνει μοντέρνα εσάνς.

Έχοντας ήδη ξεχωρίσει τις αγαπημένες μας εσάνς (Gypsy Water, Blanche, Bal d’Afrique), κάθε φορά που υπάρχει μια νέα προσθήκη ανυπομονούμε τόσο για το ίδιο το άρωμα όσο και για την έμπνευσή του. Το όνομά του αυτή τη φορά είναι Eyes Closed. Εμπνευσμένη από το «The Perfect Kiss» του Alasdair McLellan, η Byredo συνεργάζεται με τον θρυλικό Βρετανό φωτογράφο για να απεικονίσει μια σύνδεση που επισκιάζει κάθε διαφορά και διαχωρισμό. Μέσα από το άγγιγμα, ζευγάρια κολλάνε ο ένας πάνω στον άλλον στα τυφλά, αποκαλύπτοντας τις πιο προσωπικές, οικείες τους στιγμές εμπιστοσύνης.

«Η απόσταση και ο χωρισμός είναι ένα θέμα που επιστρέφει ξανά και ξανά τα τελευταία χρόνια και θέλησα να αιχμαλωτίσω μια ευωδιά που θα έρθει να πάρει τη θέση αυτού του κατακερματισμού. Μακριά από οθόνες που μιμούνται την οικειότητα, ίσως καταφέρουμε να συντονιστούμε περισσότερο ο ένας με τον άλλον, αν απλά κλείσουμε τα μάτια μας και αφήσουμε απέξω το φυσικό κόσμο», εξηγεί ο Ben Gorham, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Byredo.

Όσο για το άρωμα, δεν θα μπορούσε να είναι κάτι συμβατικό. Το πατσουλί με τον πάπυρο δημιουργεί ένα λαχταριστό συνδυασμό με βούτυρο ίριδας, τζίντζερ και καρότο, ενώ η κανέλα με το κάρδαμο ολοκληρώνει ζεστά το οσφρητικό αποτέλεσμα. Με αυτές τις νότες αποτυπώνεται η σύνδεση. Μια σύνδεση άυλη, αλλά ακλόνητη.

Τα προϊόντα Byredo διατίθενται αποκλειστικά στα attica City Link, Golden Hall, Τσιμισκή και στο atticadps.gr.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below