Όλοι έχουμε σταματήσει, τουλάχιστον μία φορά την πορεία μας, εξαιτίας ενός αρώματος που μας μαγνήτισε και μας ταξίδεψε στιγμιαία. Όλοι έχουμε περάσει ώρες σε κάποιο πολυκατάστημα προσπαθώντας να βρούμε το άρωμα που μας ταιριάζει. Άλλοι έχουν σταθεί τυχεροί έχοντας βρει το σήμα κατατεθέν τους ενώ υπάρχει και μία μεγάλη μερίδα που δεν έχει βρει ακόμη αυτό το κάτι που ψάχνει και θα την εκφράσει στο 100%.

Άρωμα This Is Us!, Zadig & Voltaire  

Ήρθε η ώρα για αλχημείες και αρώματα, λοιπόν! Δεν χρειάζεται να συνεχίσεις να ψάχνεις το ιδανικό άρωμα, αντιθέτως μπορείς να κοιτάξεις στην συλλογή με τα αρώματα σου και να ξεκινήσεις να κάνεις συνδυασμούς, βγάζοντας από μέσα σου τον χημικό που πάντα έκρυβες. Αυτή η τεχνική δεν εμφανίστηκε τώρα, αντιθέτως έχουν περάσει πολλά  χρόνια που οι γυναίκες αναλόγως τις διαθέσεις τους δοκίμαζαν διάφορους συνδυασμούς προκειμένου να πετύχουν το ιδανικό άρωμα που θα τις εξέφραζε ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Άρωμα Open Sky, Byredo

Ένας εύκολος τρόπος να ξεκινήσεις να πειραματίζεσαι με το perfume layering είναι να ξεκινήσεις με την κρέμα σώματος σου και να προχωρήσεις με το άρωμα σου ή να φορέσεις διαφορετικό άρωμα στο ντεκολτέ και διαφορετικό στους καρπούς σου.

 

Κάποια tricks που μπορείς να ακολουθήσεις για να βγάλεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κάθε φορά είναι να συνδυάσεις αρώματα που έχουν κοινή βάση, όπως για παράδειγμα το πορτοκάλι ή το γιασεμί. Αν αισθάνεσαι, ωστόσο, πιο περιπετειώδης μπορείς να συνδυάσεις και δύο αντίθετους τόνους όπως η βανίλια και το πιπέρι ή τα μπαχάρια.

Άρωμα Angel, Thierry Mugler 

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μπορείς να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις τους δικούς σου συνδυασμούς δίχως όρια και περιορισμούς.

Extra Tip: Θυμήσου να αφήσεις χρόνο στα αρώματα να δέσουν μεταξύ τους προκειμένου να αναδυθεί αυτή η μοναδική μυρωδιά που θα μαγνητίσει και θα ταξιδέψει.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below