Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, οι δασικές πυρκαγιές που πλήττουν την ανατολική και νότια πλευρά της επί σειρά μηνών, έχουν αποτεφρώσει περισσότερο από τον μισό βιότοπο 100 απειλούμενων φυτών και ζώων, περιλαμβανομένων 32 υπό εξαφάνιση ειδώ. Ωστόσο, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έγιναν, εκατοντάδες είναι τα ζώα που βγήκαν από την πύρινη κόλαση και δέχονται ιατρική βοήθεια για να κρατηθούν στη ζωή.

Οι πληγές που μετρά η Αυστραλία δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο. Celebrities παγκόσμιου βεληνεκούς, έσπευσαν να δωρίσουν ακόμη και αστρονομικά ποσά προκειμένου να ενισχύσουν τους πληγέντες των περιοχών, ενώ την Παρασκευή 24/1, το διάσημο brand, Lush Fresh Handmade Cosmetics, λάνσαρε ένα limited edition σαπούνι σε σχήμα κοάλα, προκειμένου να παρέχει οικονομική βοήθεια για όλα τα ζώα που έπληξαν οι καταστροφικές πυρκαγιές.

Το limited edition σαπούνι ονομάστηκε “All the Wild Things” και πωλείται στην τιμή των 10 δολαρίων το καθένα μέσα από το website του brand. Πρόκειται για ένα vegan σαπούνι, που περιέχει έλαιο ευκαλύπτου, μέντας και λεμονόχορτου και αφήνει μια ευχάριστη, δροσερή αίσθηση στο δέρμα.

Σύμφωνα με το brand, όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δωριστούν στο Bush Animal Fund, το οποίο στηρίζει και ενισχύει τη διάσωση των ζώων και φροντίζει για την αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν στη γη.