Οι παραλίες της χώρας μας είναι από τις ωραιότερες του κόσμου. Χάρη στις γαλάζιες σημαίες που πολλές έχουν κερδίσει, προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες και μας προσφέρουν ευεργετικές ώρες χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και ελευθερίας, τις οποίες στερούμαστε τον υπόλοιπο χρόνο. Βουτιές, παιχνίδια, ηλιοθεραπεία, απόλαυση των αγαπημένων μας ροφημάτων, όλα τα κάνουμε στην αμμουδιά. Πόσο αθώες είναι όμως αυτές οι δραστηριότητες για το περιβάλλον;

Τα τελευταία χρόνια σίγουρα θα έχεις παρακολουθήσει κι εσύ συζητήσεις ή θα έχεις διαβάσει άρθρα για την υπευθυνότητα όλων μας απέναντι στο περιβάλλον. Ο πλανήτης, το σπίτι μας δηλαδή, φτάνει στα όριά του. Οι ειδικοί τονίζουν διαρκώς, πως μόνο αν αλλάξουμε τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής μας μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται ολοένα και περισσότερο οι εταιρείες στον τομέα της κοσμητολογίας, ακολουθώντας την εξέλιξη των καιρών και τα νέα δεδομένα της εποχής. Γεμάτες νεωτερισμούς και πρωτοπορία, δημιουργούν τις συνθήκες για κάτι διαφορετικό, με στόχο να ωθήσουν καθένα από μας σε νέους, υγιείς τρόπους φροντίδας τόσο του εαυτού μας όσο και του περιβάλλοντος.

unsplash

Παράδειγμα αποτελεί η αγαπημένη μου αντηλιακή σειρά Sun Screen Velvet της Frezyderm, την υψηλή τεχνογνωσία των προϊόντων της οποίας πιστοποιούν Πρωτόκολλα μελέτης σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Διαπιστευμένα Αναλυτικά Εργαστήρια. Η εταιρεία εφηύρε την πρωτοποριακή φόρμουλα, πατενταρισμένης τεχνολογίας, Second Skin και εκπόνησε έρευνες που πιστοποιούν πως τα προϊόντα Velvet πέρα από αποτελεσματική ασφαλή ηλιοπροστασία σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Τα αντηλιακά φίλτρα της σειράς δεν διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας  και δεν εισχωρούν στην κυκλοφορία του αίματος*, καθώς επίσης δεν ανιχνεύονται στο θαλασσινό νερό**.

 

Οι ειδικοί έχουν επίσης αποδείξει, πως ένα αντηλιακό με sustainable και καινοτόμα σύνθεση, η οποία προστατεύει παρατεταμένα τόσο τον άνθρωπο όσο και το περιβάλλον, μπορεί ταυτόχρονα να διατηρεί την ποιοτική του υπεροχή αλλά και τα στοιχεία που κάνουν τη χρήση με αυτό απολαυστική. Όπως η διάφανη, βελούδινη υφή των προϊόντων της αποκλειστικής σειρά Sun Screen Velvet της Frezyderm, που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει, ενώ έχει ελαφριά, μη λιπαρή σύνθεση και προσφέρει ένα ματ αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας, που όλοι αναζητούμε το καλοκαίρι.

Είναι γεγονός, πως καθένας ξεχωριστά, οφείλει να προχωρά καθημερινά σε συνειδητές επιλογές, προς την επίτευξη και τη διατήρηση μιας δυναμικής ισορροπίας μεταξύ της ποιότητας ζωής και της ποιότητας του περιβάλλοντος.

**Μελέτη και αξιολόγηση διαπερατότητας UV-φίλτρων αντηλιακών Velvet Second Skin Technology SPF50+ & Color Velvet Second Skin Technology SPF50+ (FREZYDERM) από ανθρώπινο δέρμα

** Μελέτη προσδιορισμού περιβαλλοντικού αποτυπώματος- Προσδιορισμός αντηλιακών φίλτρων των αντηλιακών Velvet Second Skin Technology SPF50+ & Color Velvet Second Skin Technology SPF50+ (FREZYDERM) στο θαλασσινό νερό.

 

#KeepItSafe

Περισσότερες πληροφορίες στο keepitsafe.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below