Η περιποίηση του σώματος  αποτελεί το μεγαλύτερο πάθος σου και προσπαθείς καθημερινά να εφαρμόσεις μια σωστή ρουτίνα περιποίησης, που δεν θα αφήσει κανένα σημείο επάνω σου παραπονεμένο. Κι όμως, υπάρχει ένα μέρος του σώματος, που το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών, ακόμα και εκείνων που δίνουν βάση σε κάθε λεπτομέρεια, ξεχνούν να ενυδατώσουν. Αυτό δεν είναι άλλο από τους αγκώνες.

Πρόκειται για ένα «αδιάφορο» σημείο, το οποίο όμως χρησιμοποιείται καθημερινά ιδιαίτερα από όσες γυναίκες δουλεύουν σε γραφείο, αφού στηρίζονται σε αυτό. Οι αγκώνες εκτίθεται διαρκώς σε επιφάνειες που εξαιτίας της τριβής, το ταλαιπωρούν.

Συχνά, η όψη των αγκώνων, παρότι δεν τους ελέγχουμε στον καθρέφτη, είναι τραχιά. Εμφανίζουν ξηρότητα, ενίοτε προκαλούν ακόμα και πόνο και το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα αντιαισθητικό.

Χρειάζονται λοιπόν περιποίηση και μάλιστα τακτική!

Τι πρέπει να προσέξεις στην ρουτίνα περιποίησης:

Αρχικά, αν έχεις την τάση να τρίβεις ή να ξύνεις το σημείο αυτό, σταμάτα να το κάνεις. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να επιδεινώσεις την κατάσταση του δέρματος τοπικά. Έπειτα, χρειάζεται να προσέχεις πολύ με τις απλές, καθημερινές σου κινήσεις που είναι πολύ πιθανό να προκαλούν ερεθισμό στους αγκώνες σου.

Επίσης, μην ξεχνάς να φοράς αντηλιακή κρέμα προστασίας σε αυτό το σημείο κάθε φορά που φεύγεις από το σπίτι, μην κάνεις μπάνιο ή ντους με καυτό νερό κι κατά την απολέπιση, μην τρίβεις έντονα τους αγκώνες.

Τέλος, μπορείς πάντοτε να αφεθείς στις μαγικές, ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων της φύσης. Το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας αλλά και το έλαιο από αβοκάντο έχουν μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες και η εφαρμογή τους τοπικά, θα αφήσει το δέρμα απαλό σαν βελούδο.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below