Η εμμηνόπαυση -μία κατάσταση ταμπού για πολλούς- αποτελεί το 1/3 στη ζωή μιας γυναίκας. Είναι το απολύτως φυσιολογικό βιολογικό στάδιο που ξεκινά κατά μέσο όρο στα 51 έτη και προκαλεί ορμονικές ανακατατάξεις, σηματοδοτώντας ένα νέο στάδιο στη ζωή μιας γυναίκας. Οι αλλαγές στο σώμα, στη διάθεση και την επιδερμίδα είναι αρκετές, αλλά ταυτόχρονα η εμμηνόπαυση αποτελεί και μια νέα ευκαιρία για κάθε γυναίκα να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές της, να θέσει νέους στόχους και να δώσει νέα υπόσταση στη δημιουργικότητά της. Είναι η αρχή μιας νέας ζωής, σε μια ηλικία που οι γυναίκες εξακολουθούν να ξεχειλίζουν από ενέργεια.

Η μετάβαση πραγματοποιείται σταδιακά και σε δύο φάσεις:

Κατά τη διάρκεια της περιεμμηνόπαυσης εμφανίζονται οι πρώτες ορμονικές μεταβολές. Χαρακτηρίζεται από ακανόνιστους εμμηνορυσιακούς κύκλους και μπορεί να προκαλέσει τόσο σωματικές επιπτώσεις (εξάψεις, γήρανση του δέρματος, αλλαγές στην τριχοφυΐα, αύξηση βάρους κ.λπ.) όσο και ψυχολογικές (αλλαγές στη διάθεση, αϋπνία κ.λπ.).

 

Στη συνέχεια έρχεται η εμμηνόπαυση, η οποία θεωρείται ότι έχει εγκατασταθεί όταν ο εμμηνορυσιακός κύκλος έχει διακοπεί για περισσότερο από ένα έτος. Ορισμένα συμπτώματα μειώνονται ή εξαφανίζονται σταδιακά (εξάψεις, εναλλαγές της διάθεσης κ.λπ.), ενώ άλλα εντείνονται (σημάδια γήρανσης του δέρματος, οστεοπόρωση κ.λπ.).

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Vichy συνοδεύει τις γυναίκες σε αυτό το σημαντικό στάδιο της ζωής τους, έχοντας μελετήσει σε βάθος την επίδραση των ορμονικών παραγόντων στην επιδερμίδα, για να προτείνει πιο αυστηρά εστιασμένες και αποτελεσματικές δερμοκαλλυντικές λύσεις. Η ανανεωμένη σειρά Neovadiol αποτελεί ένα εξειδικευμένο πρωτόκολλο περιποίησης που στοχεύει σε κάθε στάδιο της εμμηνόπαυσης, από την περιεμμηνόπαυση μέχρι τη μετεμμηνόπαυση, καλύπτοντας κάθε ανάγκη της επιδερμίδας.

Φέτος στο πλευρό της Vichy, στο πλαίσιο ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης των γυναικών, βρίσκεται η αγαπημένη ηθοποιός Μαρία Καβογιάννη, που πρωταγωνιστεί στην καμπάνια. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι οι γυναίκες να νιώθουν άνετα με την επιδερμίδα τους σε όλα τα στάδια της εμμηνόπαυσης και να μοιράζονται την εμπειρία τους, δημιουργώντας έτσι μια κοινότητα φροντίδας, στήριξης και αμοιβαίας κατανόησης.

Η ίδια η ηθοποιός δηλώνει: «Αυτή η συνεργασία με τη Vichy δεν αποτελεί για εμένα μια απλή συνεργασία. Είναι ένας τρόπος, ένα μέσο για να ενημερώσουμε όλες τις γυναίκες για ένα θέμα που αποτελεί ταμπού. Ένας τρόπος για να βρούμε φωνή όλες μας και να πούμε “ναι, περνάω εμμηνόπαυση”. Είναι κομμάτι της ζωής μας που είναι αναπόφευκτο και συνάμα όμορφο. Αρκεί να ενημερωνόμαστε γι’ αυτό, να το συζητάμε ανοιχτά και να το υποδεχόμαστε με αγάπη, υπομονή και πολλή επιμονή. Και φυσικά απευθυνόμαστε στους ειδικούς για το δέρμα που… είναι η Vichy».

Στην ιστοσελίδα της Vichy θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την εμμηνόπαυση και τις επιπτώσεις της στην επιδερμίδα και την ψυχολογία της κάθε γυναίκας, καθώς και υποστήριξη και συμβουλές από ειδικούς.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below