Ο Ιανουάριος σηματοδοτεί πάντα αλλαγές και new year’s resolutions που λίγο πολύ όλοι θα θέλαμε να διατηρήσουμε, όπως το να κάνουμε 10 χιλιάδες βήματα την ημέρα ή να δοκιμάσουμε ένα παγωμένο μπάνιο και αμέτρητες άλλες τελετουργίες ευεξίας στην προσπάθειά μας για ισορροπία και καλή υγεία.

Ποια ωστόσο αξίζει να δοκιμάσετε και ποια όχι, ίσως και να είναι δύσκολο να αποφασίσετε, γι΄αυτό και η Gwyneth Paltrow, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μοιράζεται μαζί μας μία γρήγορη τεχνική ευεξίας που αξίζει να προσθέσετε στο πρόγραμμά σας.

Το ξηρό βούρτσισμα σώματος (dry brushing) απαιτεί μόνο δύο λεπτά την ημέρα, πριν ή μετά από το καθιερωμένο σας ντους και βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα, μειώνοντας το πρήξιμο και την κατακράτηση υγρών. Είναι επίσης εξαιρετική τεχνική απολέπισης του δέρματος, ενώ βοηθά στην διατήρηση της ενέργειάς σας σε υψηλά επίπεδα.

Στρογγυλή ξύλινη βούρτσα, The Body Shop

Ζωντανή απόδειξη όλων αυτών φυσικά η ίδια η Gwyneth Paltrow, η οποία στα 49 της χρόνια είναι πιο λαμπερή από ποτέ και καταφέρνει να διατηρήσει το δέρμα και τα άκρα της εξαιρετικά λεία και απαλά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι αγοράσετε την κατάλληλη βούρτσα και να βουρτσίσετε το δέρμα σας ακολουθώντας ανοδικές κινήσεις, προς την καρδιά. Ξεκινήστε από τα πόδια, συνεχίζοντας προς τα γόνατα και έπειτα βουρτσίστε μηρούς, γοφούς και γλουτούς. Όταν φτάσετε στα χέρια, ξεκινήστε από τους καρπούς και ανεβείτε σταδιακά προς τους αγκώνες, τα μπράτσα και τέλος τους ώμους.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

Και αν ακόμη δεν το έχετε δοκιμάσει, είναι καιρός να το κάνετε, αφού αυτή η γρήγορη και οικονομική τεχνική μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική. Και αν το είχατε δοκιμάσει αλλά στην πορεία το ξεχάσατε, ήρθε η στιγμή να το προσπαθήσετε ξανά.

Και θα μας ευχαριστήσετε (ή την Gwyneth) αργότερα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below