Μπορεί οι καλοκαιρινές διακοπές να μας ηρεμούν και να δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για το ευχάριστο ξεκίνημα της νέας σεζόν, ο ήλιος και η θάλασσα να μας προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, όμως, ο αντίκτυπος στην επιδερμίδα είναι μεγάλος, ειδικότερα αν δεν ακολουθηθεί κάποια ρουτίνα περιποίησης το διάστημα εκείνο. Η σωστή φροντίδα του δέρματος δεν χωράει ούτε μια μέρα διακοπής, οπότε φρόντισε να την ακολουθείς ακόμα και όταν ταξιδεύεις.

Παρακάτω θα βρεις τις συνήθειες περιποίησης που συστήνει ο Ιάκωβος Γκόγκουα να εφαρμόσεις στις καλοκαιρινές σου διακοπές για υγιή, λαμπερή επιδερμίδα.

Μην παραλείπεις το skincare
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για το δέρμα σου, ενώ βρίσκεσαι σε διακοπές είναι να ακολουθήσεις μία καθημερινή ρουτίνα περιποίησης, όσο το δυνατόν πιο κοντά στο συνηθισμένο. Εάν έχεις περίπλοκο σύστημα περιποίησης, λόγω κάποιου προβλήματος, θα είναι χρήσιμο να μιλήσεις με το γιατρό σου για το τι μπορείς να παραλείψεις ή για το τι ακριβώς σκοπεύεις να κάνεις, καθώς μπορεί να χρειάζεσαι περισσότερη υγρασία ή βαθύτερο καθαρισμό καθ ‘όλη τη διάρκεια των διακοπών.

Μην παραλείπεις το αντηλιακό
Η προστασία από τον ήλιο και η καθημερινή χρήση αντηλιακού θα πρέπει ήδη να αποτελεί μέρος της περιποίησης της επιδερμίδας σου. Ειδικότερα στις διακοπές, που εκτίθεσαι περισσότερο στον ήλιο, φρόντισε να το ανανεώνεις συχνά.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Πάρε μαζί σου μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου και μία ενυδατική μάσκα
Καθώς βρίσκεσαι έξω όλη μέρα, ένας γρήγορος τρόπος που θα σου επιτρέψει να ανανεώνεις την επιδερμίδα σου είναι τα μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου. Είναι μια ιδανική λύση για να καθαρίσεις τον υπερβολικό ιδρώτα και τη λιπαρότητα που τείνουν να συσσωρεύονται στο δέρμα, ενώ είναι και βολικά για την αφαίρεση του μακιγιάζ στο τέλος μιας νύχτας. Μία ενυδατική μάσκα επίσης μπορεί α φανεί σωτήρια καθώς θα ενυδατώσει το πρόσωπό σου και να διώξει την ξηρότητα που δημιουργείται από τον στεγνό αέρα των κλιματιζόμενων χώρων ή τις εξωτερικές υψηλές θερμοκρασίες.

Προτίμησε το ελαφρύ μακιγιάζ
Κατά τη διάρκεια των διακοπών, προτίμησε να κάνεις ένα πιο ελαφρύ μακιγιάζ, τόσο στην παραλία όσο και στις βραδινές εξόδους σου. Τα προϊόντα του makeup, ειδικά εκείνα με βαριές υφές, τείνουν να φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας και να μην την αφήνουν να αναπνέει.