Μπορεί να την ακούμε από πολύ μικρή ηλικία, ωστόσο καταλαβαίνουμε το πραγματικό νόημα της φράσης «η ομορφιά θέλει θυσίες» όταν πηγαίνουμε για την πρώτη αποτρίχωση με κερί. Η αλήθεια είναι ότι εν έτη 2019, η ομορφιά δεν είναι συνυφασμένη με ένα πλήρως αποτριχωμένο σώμα. Εάν ωστόσο, προτιμάτε τη λεία επιδερμίδα, σάς έχουμε καλά νέα: Η αποτρίχωση με κερί δεν είναι απαραίτητο να είναι επίπονη.

Ας είμαστε ειλικρινείς: Η αποτρίχωση με κερί δεν θα είναι ποτέ μια ευχάριστη διαδικασία. Μέ τον καιρό όμως έμαθα -ρωτώντας τους επαγγελματίες στο χώρο- πολλά μυστικά για το πώς να την κάνω λιγότερο «τραυματική». Voilà:

Πριν την αποτρίχωση:

1. Φρόντιστε οι τρίχες να έχουν μακρύνει αρκετά
Εάν θέλετε να πετύχετε το πιο καλό αποτέλεσμα, θα σάς συμβουλεύαμε να αφήνετε τις τρίχες σας να μακρύνουν περίπου στο μήκος ενός κόκκου ριζιού. Το κερί θα είναι πολύ πιο εύκολο να τις «πιάσει» και έτσι η αποτρίχωση θα γίνει με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Απολεπιστικό Σώματος για Χαλάρωση & Ισορροπία, Fresh Line

2. Κάντε απολέπιση και ενυδατώστε την επιδερμίδα σας
Το ξηρό δέρμα κάνει πιο πιθανό το σπάσιμο της τρίχας κατά την αποτρίχωση. Μία μέρα πριν το ραντεβού σας, κάντε καλή απολέπιση στα πόδια σας για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας.

3. Πάρτε ένα παυσίπονο
Εάν έχετε χαμηλή αντοχή στον πόνο, πάρε ένα παυσίπονο, το οποίοι θα μειώσει τη φλεγμονή στο δέρμα και θα σας βοηθήσει να αντέξετε την όλη διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια:

1. Πάρτε βαθιές αναπνοές
Προσπαθήστε να χαλαρώσετε όσο περισσότερο μπορείτε και να μην κρατάτε την αναπνοή σας. Εάν πιστεύετε ότι αυτό θα σας βοηθήσει, πιάστε κουβέντα με την αισθητικό που σας εξυπηρετεί για να ξεχαστείτε ή ρωτήστε την ό,τι σας προβληματίζει σχετικά με την αποτρίχωση για να νιώσετε πιο άνετα.

2. Δείτε εάν η αισθητικός σας κρατά την επιδερμίδα σας τεντωμένη
Ιδανικά αυτό θα πρέπει να κάνει για να μειώσει -έστω και λίγο- τον πόνο. Εάν δεν το κάνει, μπορείτε πολύ ευγενικά να της το θυμίσετε.

Μετά την αποτρίχωση:

1. Μην πας κατευθείαν γυμναστήριο
Η τριβή από τις ασκήσεις, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στην επιδερμίδα αμέσως μετά την αποτρίχωση. Θα σας προτείναμε να αποφύγετε τη γυμναστική και να χαλαρώσετε για εκείνη τη μέρα.

2. Αποφύγετε τα πολύ καυτά ντους και το μπάνιο στη θάλασσα
Αυτό θα σάς βοηθήσει να γλιτώσετε από ενδεχόμενους ερεθισμούς. Περιμένετε ιδανικά 1-2 μέρες πριν ενδώσετε σε ένα ντους με καυτό νερό ή πριν πάτε για μπάνιο στη θάλασσα.

3. Μην αγγίζετε την επιδερμίδα σας
Αγγίζοντας την επιδερμίδα σας στο σημείο που μόλις κάνατε αποτρίχωση, το μόνο που καταφέρνετε είναι να μεταφέρετε τα βακτήρια από τα χέρια σας στην περιοχή και πιθανόν να τη μολύνετε. Μην ξεχνάτε ότι η επιδερμίδα σας είναι ακόμη πολύ ευάιθητη!

4. Αποφύγετε τα πολύ στενά ρούχα
Προτιμήστε τις πιο φαρδιές γραμμές για να αφήσετε την επιδερμίδα σας να αναπνεύσει.

Coco Cabana Cream, Sephora

5. Κάντε απολέπιση και ενυδατώστε την επιδερμίδα σας
Μετά από 24 ώρες, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε συχνά απολέπιση συχνά για να αποτρέψετε την εμφάνιση τριχών που «γυρίζουν» και αναπτύσσονται προς τα μέσα. Μην ξεχνάτε επίσης να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας!