Σανδάλια, σαγιονάρες, mules, πέδιλα, όποιο κι αν είναι το αγαπημένο σου καλοκαιρινό υπόδημα, όλα έχουν ένα κοινό: τα πόδια σου είναι “γυμνά” και οι κάλτσες δεν κρύβουν πλέον τις ξηρές σου πτέρνες. Για να γίνουν ξανά απαλές και να δείχνουν περιποιημένα τα άκρα σου ό,τι κι αν φοράς, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια. Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα και να φροντίσεις να τα επαναλαμβάνεις κάθε δύο εβδομάδες, ώστε να διατηρηθεί το αποτέλεσμα.

Βήμα 1: Ξεκίνα μουλιάζοντας τα πόδια σου σε ζεστό νερό, ρίχνοντας μέσα και το αγαπημένο σου αφρόλουτρο. Extra tip: Πρόσθεσε άλατα για να κάνεις την εμπειρία και το μπάνιο σου να μοιάζει με spa.

Άλατα μπάνιου, Coastal Cypress & Sea Fennel Bath Salts, Molton Brown

Βήμα 2: Κάνε απολέπιση, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό προϊόν που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σου και στη συνέχεια τρίψε με μία ράσπα ή ελαφρόπετρα τις πτέρνες και όποιο άλλο σημείο εμφανίζει “σκληρό”, ξηρό δέρμα.

 Προϊόν απολέπισης χεριών και ποδιών, Exfoliating Sugar Scrub, OPI 

Βήμα 3: Κάνε μία μάσκα ποδιών! Ναι, υπάρχουν μάσκες ειδικές για τα πόδια σου, οι οποίες έχουν τη μορφή κάλτσας, ώστε τα θρεπτικά συστατικά τους να απορροφηθούν σε βάθος σε κάθε σημείο τους.

Μάσκα ποδιών, PoshPeel Pedicure, Masque Exfoliant pour les Pieds, Patchology

Βήμα 4: Μην ξεχνάς το ειδικό λάδι νυχιών, που θα μαλακώσει τα “πετσάκια” γύρω τους, ώστε να τα σπρώξεις μετά με ευκολία προς τα πίσω.

Λάδι για τα νύχια Nail & Cuticle Nourishing Oil, Erre Due

Βήμα 5: Η ενυδάτωση είναι must για τα πόδια, όπως ακριβώς και σε κάθε άλλο σημείο του σώματος σου. Ειδικά τώρα που τα πέλματα και οι πατούσες θα αρχίσουν να κάνουν τις “δημόσιες” εμφανίσεις τους, θα πρέπει να χρησιμοποιείς συχνά μία κρέμα ποδιών, ώστε να μην αφυδατώνονται.

Κρέμα ποδιών, Shea Foot Cream, L’Occitane

Βήμα 6: Για το τέλος μένει το πιο “διασκεδαστικό” κομμάτι: επιλέγεις το αγαπημένο σου βερνίκι, δίνεις σχήμα στα νύχια σου και το εφαρμόζεις.

Βερνίκι νυχιών, Expressie 180 Bolt And Be Bol, Essie

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below