Καλοκαίρι και ιδιαίτερα αυτήν την εποχή, η αποτρίχωση είναι σίγουρα μια από τις beauty συνήθειες που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Ανάλογα με τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής μας, σήμερα έχουμε πολλές λύσεις, καλλυντικές και ιατρικές, που μπορούν να μας προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μια μέθοδος αποτρίχωσης είναι και το ζεστό κερί. Εύκολη και αποτελεσματική, με ημιμόνιμη διάρκεια κρατά την τριχοφυΐα μακριά για κάποιο διάστημα, χαρίζοντας στην επιδερμίδα μια μεταξένια, απαλή υφή. Μάλιστα, μετά από συνεχόμενη εφαρμογή αυτής της μεθόδου, οι τρίχες εξασθενούν, αραιώνουν και βγαίνουν πιο αργά.

Ωστόσο, συχνά αυτή η μέθοδος προκαλεί πανικό και άγχος στις γυναίκες που την προτιμούν, ειδικότερα σε όσες θέλουν να την κάνουν για πρώτη φορά, καθώς είναι μια επώδυνη διαδικασία. Για να αποφύγεις αυτήν τη δυσάρεστη κατάσταση και να ελαχιστοποιήσεις τον πόνο που περιλαμβάνει, αρκεί να ακολουθήσεις το εξής tip:

Πριν ξεκινήσεις την αποτρίχωση με ζεστό κερί, βάλε μερικά παγάκια σε μια καθαρή πετσέτα, τύλιξέ τα και ακούμπησε την στην επιφάνεια του δέρματος που πρόκειται να απλώσεις το κερί. Με τον τρόπο αυτό, τα παγάκια δρουν σαν ένα φυσικό αναισθητικό, με αποτέλεσμα να μην νιώθεις τον πόνο κατά το τράβηγμα του κεριού.