Όχι, δυστυχώς, δεν πρόκειται για μία ακόμα τεχνική μακιγιάζ που εμφανίστηκε στα social media και υπόσχεται να αναδείξει τα ζυγωματικά σας. Το τελευταίο trend που έχει κατακλύσει το TikTok, θέλει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό για να μαυρίσετε μόνο σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου σας.

Εφαρμόζοντας αντηλιακή κρέμα στα σημεία του προσώπου όπου δεν θα κάνατε contouring, ουσιαστικά τα προστατεύετε από το μαύρισμα (και τον ήλιο). Τα υπόλοιπα σημεία, όπως για παράδειγμα η περιοχή ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά σας, θα μαυρίσουν από τον ήλιο, δημιουργώντας έτσι ένα εφέ σκιάσεων που δεν φεύγει με ντεμακιγιάζ και διατηρείται κάθε στιγμή της ημέρας και νύχτας.

@stopiteli I am convinced this works! #tutorial #contour #summer #lifehack #hack #beautyhack #snatched #tiktokwellness #hiddentalent ♬ original sound – Eli Withrow

Εμείς πάντως σας συμβουλεύουμεμε να μην το δοκιμάσετε. Η ηλιακή ακτινοβολία είναι η νο1 αιτία γήρανσης του δέρματος και η συχνή εφαρμογή αντηλιακού είναι απαραίτητη σε καθημερινή βάση, είτε έχει ήλιο, είτε συννεφιά. Μία πούδρα σε πιο σκούρο χρώμα από αυτό της επιδερμίδας σας ή ένα μπρόνζερ θα σας χαρίσει το ίδιο -ή και καλύτερο- αποτέλεσμα σκίασης, χωρίς να θέσετε την υγεία και το δέρμα σας σε κίνδυνο.

Εμείς ξεχωρίζουμε και σας προτείνουμε τα παρακάτω:

Ματ μπρόνζερ, Hoola Bronzer, Benefit Cosmetics (Sephora)

Παλέτα, Strobing & Sculpting Palette, Radiant Professional Make-Up

Ματ μπρόνζερ, ‘Back To Bronze’ Matte Bronzing Powder, L’Oréal Paris

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below