Μην μάς παρεξηγείτε, είμαστε υπέρ της δημιουργικότητας και επικροτούμε κάθε ευφάνταστη ιδέα στον χώρο της ομορφιάς. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι λίγες οι φορές που θα μάς βρείτε στην κουζίνα να αναμιγνύουμε υλικά για να φτιάξουμε την τέλεια μάσκα ομορφιάς. Μερικές φορές όμως το Do It Yourself ξεπερνά το όρια και γίνεται *Please* Don’t Dot It Yourself.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Τρανό παράδειγμα το βίντεο με το DIY πινέλο μακιγιάζ που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες και έχει προκαλέσει την οργή χιλιάδων makeup lovers. Το βίντεο δείχνει μια περιχαρής (!) κοπέλα να κόβει μια τούφα από τα μαλλιά της, να την κολλά στο πίσω μέρος ενός μολυβιού, να την κόβει στο μήκος της αρεσκείας της και στη συνέχεια να χρησιμοποιεί το «πινέλο» για το μακιγιάζ της.

Μέσα σε 18” προλάβαμε να απορήσουμε και λίγο να τρομάξουμε! Πρώτα απ’ όλα ας αρχίσουμε από το αυτονόητο: Γιατί να το κάνεις αυτό; Δεν χρειάζεται να θυσιάσεις τα μαλλιά σου στο βωμό του καλού make up. Στην αγορά μπορείς να βρεις αμέτρητα πινέλα μακιγιάζ με αληθινές ή συνθετικές τρίχες σε αρκετά προνομιακές τιμές. Επίσης, πείτε μας αλήθεια, δεν τρομάξατε και εσείς στην ιδέα να κυκλοφορεί η εν λόγω κοπέλα με μια άτσαλα κομμένη τούφα μαλλιών στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού της;

Δεκάδες άλλες σκέψεις περνάνε από το μυαλό μας: Την ανάγκασαν να το κάνει; Πόσο πληρώθηκε για να πειστεί ότι αυτή είναι μια καλή ιδέα; Επίσης ο κομμωτής που θα χρειαστεί να διορθώσει το ασύμμετρο κούρεμά της, δεν θα κοστίσει περισσότερο από ένα πινέλο μακιγιάζ;  Τελικά, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσουμε τα μαλλιά μας με ό,τι προϊόντα styling έχουν πάνω τους, για να απλώσουμε σκιά. Απλά όχι.