Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, με το θαλασσινό αλάτι να έχει ήδη χαϊδέψει αρκετές φορές την επιδερμίδα μας και τον ήλιο να έχει κάνει αισθητά τα σημάδια του πάνω της, το σώμα μας χρειάζεται τη σωστή ενυδάτωση για να ανταπεξέλθει στις καλοκαιρινές συνθήκες (και να διατηρήσει περισσότερο το μαύρισμά του). Ευτυχώς, κυκλοφορούν στην αγορά πολλές διαφορετικές υφές για την περιποίηση προσώπου και σώματος, οι οποίες δρουν πιο αποτελεσματικά αναλόγως τις ανάγκες της επιδερμίδας αλλά και την εποχή που χρησιμοποιούμε το κάθε προϊόν. Τα τελευταία καλοκαίρια, oι υφές των dry oils έχουν πάρει μεγάλο μερίδιο στα ράφια των καταστημάτων ομορφιάς, για την περιποίησή σου. Αξίζουν όμως πραγματικά την προσοχή σου;

Το καλοκαίρι η επιδερμίδα αφυδατώνεται γρηγορότερα και σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι τους χειμερινούς μήνες. Έτσι χρειάζεσαι μια δραστική ουσία η οποία θα ενυδατώσει άμεσα την επιδερμίδα σου. Τα ξηρά λάδια, λόγω της λεπτόρρευστης υφής τους, απορροφώνται πολύ γρηγορότερα από την επιδερμίδα ενώ η σύστασή τους από φυτικά έλαια κλειδώνει την υγρασία. Τα ξηρά έλαια νέας γενιάς, δεν αφήνουν λιπαρά υπολείμματα και έτσι η χρήση και εφαρμογή τους είναι πανεύκολη, με αρκετά από αυτά να έχουν τόσο αγνά συστατικά, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλα σημεία του σώματος όπως το πρόσωπο. Καθώς εισχωρούν ευκολότερα στην επιδερμίδα, η αναζωογονητική τους δράση είναι εμφανέστερη ενώ τονώνουν αμέσως το δέρμα, αφήνοντας μια αίσθηση έντονης απαλότητας που διαρκεί.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος χρήσης

Τα ξηρά λάδια μπορούν να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικά αν εφαρμοστούν με τον σωστό τρόπο και τη σωστή ώρα. Καθώς κλειδώνουν την υγρασία της επιδερμίδας, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χρησιμοποιηθούν είναι όταν το δέρμα μας είναι ακόμη νωπό. Ταμπονάρετε απαλά μετά το μπάνιο και απλώστε το ξηρό λάδι με απαλές κινήσεις μασάζ. Το μασάζ θα βοηθήσει το προϊόν να απορροφηθεί γρηγορότερα ενώ ταυτόχρονα τονώνει την μικροκυκλοφορία της περιοχής.

Βρείτε παρακάτω τα αγαπημένα μας ξηρά λάδια για φέτος το καλοκαίρι και μη ξεχάσετε να βάλετε το δικό σας μέσα στην καλοκαιρινή βαλίτσα διακοπών!

Ξηρό πολυχρηστικό λάδι Dry Oil, Youth Lab

Έλαιο Huile Divine, Caudalie

Shimmering Body Oil, Messinian Spa