Όποιος δεν έχει φωτογραφίσει ποτέ το πιάτο με το φαγητό ή το περίτεχνο επιδόρπιό του για να το ανεβάσει στα social media να σηκώσει το χέρι και ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω. Ναι, ακριβώς γι αυτό, φέτος τα Marie Claire Blog Awards εγκαινιάζουν μια νέα κατηγορία, αυτή του Insta – Foodie. Οταν η αγάπη για το φαγητό συναντά την υψηλή αισθητική και μια ακατανίκητη ανάγκη να αναλύσεις λίγο περισσότερο και να μοιραστείς αυτό που απολαμβάνεις, γεννιούνται οι νέοι κυνηγοί της επικοινωνίας του γεύματος, οι influencers που πρωταγωνιστούν στην κατηγορία Insta Foodie. Κατά τη διαδικασία της εμπειρίας που σχεδίασε χθες το Marie Claire και η Old El Paso, η αγαπημένη μας μάρκα εύκολων και γρήγορων μεξικάνικων γευμάτων, οι διαγωνιζόμενες μπήκαν στην κουζίνα παρέα με τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου και δημιούργησαν πιάτα εμπνευσμένα από το Μεξικό.  Μέντορας του  Insta – Foodie challenge ήταν ο δημοσιογράφος και lifestyle influencer Γαβριήλ Νικολαϊδης. Αυτό το challenge ήταν ένα interactive σεμινάριο μαγειρικής κατά τη διάρκεια του οποίου ο γνωστός chef γνωρίστηκε με τις συμμετέχουσες και μοιράστηκε ιστορίες, μυστικά και συνταγές. Το Cooking Studio του Αλέξανδρου Παπανδρέου γέμισε μυρωδιές από το Μεξικό.

Ο chef δημιούργησε πέντε ξεχωριστές μεξικάνικες συνταγές και τις μαγείρεψε σε πραγματικό χρόνο έτσι ώστε οι συμμετέχουσες να δουν πως δουλεύονται τα υλικά στος συσκευασίες της Old El Paso αλλά και να βοηθήσουν στη δημιουργία των πιάτων. Οι foodies μάλιστα έδειξαν το προσωπικό τους ταλέντο και στιλ προσθέτοντας το δικό τους συστατικό και πινελιές στα ευφάνταστα ποστ τους στο Instagram για κάθε μία από τις πέντε συνταγές. Οι διαγωνιζόμενες στη δοκιμασία είναι oι: Αγγελική ΣπανούΚωνσταντίνα Πανούση, Ευγενία Τράντου, Δωροθέα Τσιμπή. Ευγενία ΜακρογιαννέληΕυγενία, Σοφία και Χριστίνα Σκρουμπέλου.

Για αρχή ο chef έδειξε στις εκλεκτές foodies πως να φτιάξουν Stand & Stuff mini με spread αβοκάντο, καλαμπόκι σοταρισμένο με taco seassoning, γαρίδες σοταρισμένες με λάιμ και κόλιανδρο.

Στη συνέχεια έφτιαξαν Taco με χοιρινή λαιμού Mexican Chipotle, μαριναρισμένες φέτες κολοκυθιού με εσπεριδοειδή και chunky salsa.

Έπειτα προχώρησαν στην παρασκευή γλυκού φτιάχνοντας Stand & Stuff mini churros με κρέμα μόκα και σοκολάτα γάλακτος. Οι διαγωνιζόμενες δημιούργησαν ευφάνταστα ποστ στο instagram.

Η τέταρτη συνταγή είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή τα Burritos Tex Mex με μοσχαρίσια κόντρα γάλακτος σοταρισμένη με BBQ sauce, καλαμπόκι, μαύρα φασόλια, cheddar, salsa και baby ρόκα. Σε αυτή τη συνταγή οι φιναλίστ είχαν πιο ενεργό ρόλο αφού μπήκαν στην κουζίνα και η κάθε μια έφτιαξε το δικό της Burrito.

Last but not least: Ο σεφ δημιούργησε Stand & Stuff με μπουκιές μπούτι κοτόπουλο μαριναρισμένο με μείγμα μπαχαρικών, salsa, αβοκάντο με λάιμ και κόλιανδρο και baby ρόκα.

Αφού το experience τελείωσε, οι bloggers κλήθηκαν να διαλέξουν outfits εμπνευσμένα από τις γεύσεις και τις πρώτες ύλες  των παγωτών Häagen-Dazs. Στη συνέχεια θα φωτογραφηθούν και θα μας δείξουν με ποστ στα social media πως ένα παγωτό μπορεί να πρωταγωνιστεί και στο styling!

Για να παρακολουθήσεις το challenge ακολούθησε τα hashtags: #MCInstaFoodie #Haagendazs #Oldelpaso

Η νικητήρια θα έχει συνεργασία στην επόμενη καμπάνια των Old El Paso & Häagen Dazs ως content creator για τα social media (posts, gifs και videos) και την ευκαιρία να παρακολουθήσει 2 σεμινάρια μαγειρικής στο Cooking Studio Αλέξανδρου Παπανδρέου.

Φωτογραφίες: William Faithful