Ήταν η πρώτη μας γνωριμία με τους συμμετέχοντες στα Marie Claire Blog Awards 2018 και μια θαυμάσια ευκαιρία για όλους να απολαύσουν ειδήμονες των media, του marketing και του blogging να μοιράζονται μυστικά του επαγγέλματος και να προτρέπουν τους δημιουργούς περιεχομένου να μην ξεχάσουν ποτέ αυτό που τους έφερε ως εδώ: την αγάπη και τον ενθουσιασμό τους για τη μόδα, την ομορφιά, το ταξίδι, την καλή ζωή. Με τίτλο Connecting Media, Brands and Influencers, το πρώτο Marie Claire Masterclass έθεσε ερωτήματα και έδωσε απαντήσεις για ποιά είναι σήμερα η νέα γλώσσα της μόδας, της ομορφιάς και του lifestyle και τα μέσα εκφρασής τους τόσο στα print όσο και στα online media και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Photo Credit: William Faithful

Photo Credit: William Faithful

Photo Credit: William Faithful

Photo Credit: William Faithful

Το συνέδριο σήμανε επίσης την έναρξη των Blog Awards που φέτος εχουν 7 κατηγορίες και πραγματοποιούνται με την  δημιουργική υποστήριξη των εταιρειών H&M (κατηγορία Marie Claire Fashion Influencer), L’Oréal Paris (κατηγορία Marie Claire Beauty Influencer), Belvedere Vodka (κατηγορίες Best Natural Style & A Simple Man), Accessorize (κατηγορία Rising Star), IKEA (κατηγορία Lifestyle Addict) , Häagen Dazs – Old El Paso (κατηγορία Insta Foodie) και τη συμμετοχή της διαφημιστικής εταιρίας Stardust Influencers.

Photo Credit: William Faithful

Photo Credit: William Faithful

Photo Credit: William Faithful

Η Editor in Chief του Marie Claire Γαλάτεια Λασκαράκη πήρε πρώτη το λόγο για να καλωσορίσει συμμετέχοντες και χορηγούς και να θυμίσει τον ισχυρό χαρακτήρα ενός περιοδικού που έχει γίνει global media brand φτάνοντας σε 87 εκατομμύρια γυναίκες που προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο κάθε μήνα. Η Γαλάτεια Λασκαράκη μίλησε για τις αξίες που προασπίζεται το Marie Claire σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως ο φεμινισμός, η ενδυνάμωση των γυναικών και η σεξουαλική απελευθέρωση, ο ανθρωπισμός, το δικαίωμα στη μόρφωση, η βιώσιμη μόδα, η ομορφιά χωρίς ηλικία.

Photo Credit: William Faithful

Ολοκληρώνοντας την παρουσίασή της, η Γαλάτεια Λασκαράκη κάλεσε στο βήμα την Άννα Κωτσαρέλη, Public Relations & Sustainability Manager της H&M, η οποία υπογράμμισε το μεγάλο ενδιαφέρον καθώς και τις πρωτοβουλίες της πάντα πρωτοπόρου στον τομέα της H&M για τη βιώσιμη μόδα και τον τρόπο που μπορεί μία παγκόσμια εταιρία να καλέσει το κοινό να συμμετέχει σε προγράμματα ανακύκλωσης. Μέσα από την ομιλία της παρακολουθήσαμε την πορεία ενός ρούχου από την ανακύκλωση στη μεταμόρφωση σε high fashion item, ένα αληθινά ελπιδοφόρο στοιχείο για το μέλλον της δεύτερης μεγαλύτερης βιομηχανίας του πλανήτη.

Photo Credit: William Faithful

Στο βήμα την ακολούθησε η Fashion Blogger και Co-Founder του ByNefandNat.com, Ναταλία Γεωργαλά, που μίλησε γεμάτη ενθουσιασμό για το πώς έκανε το πέρασμα από το τοπικό κοινό στο παγκόσμιο και για τους τρόπους που η γλώσσα αλλάζει όταν απευθύνεσαι σε ένα μεγαλύτερο κοινό, χωρίς γεωγραφικούς φραγμούς.

Photo Credit: William Faithful

Το μικρόφωνο πέρασε αμέσως μετά στα αεικίνητα χέρια της Σουζάνας Κεγγίτση, Beauty Editor του Marie Claire που, αφού εκθείασε το χαρτί και τα περιοδικά που τυπώνονται ακόμη, μίλησε για τη γλώσσα της ομορφιάς on line με τη χαρά και τη ζωντάνια που πάντα την διακρίνει.

Photo Credit: William Faithful

Με την ίδια χαρά και ελπίδα για το μέλλον μας μίλησε η Δήμητρα Πετρίδη, Communications Manager της L’Oréal Paris για τον τρόπο που η ιστορική εταιρία ομορφιάς βρίσκεται σε διάλογο με τη νέα γενιά καταναλωτριών και αφουγκράζεται τις ανάγκες των γυναικών παγκοσμίως.

Photo Credit: William Faithful

 

Στο βήμα την ακολούθησε η Μαρίζα Μπαϊρακτάρη, Lifestyle Blogger και ζωντανό παράδειγμα πως το να γίνει μητέρα δεν στέκεται με κανένα τρόπο εμπόδιο στην καριέρα μιας blogger. Αντιθέτως, όπως επεσήμανε η ίδια, το να θυμάται κανείς ποιος είναι και να ισορροπεί καριέρα και προσωπική ζωή, μπορεί να φέρει κοντά του ακόμη περισσότερους followers και να απογειώσει την καριέρα του.

Photo Credit: William Faithful

Στη συνέχεια η Γαλάτεια Λασκαράκη κάλεσε δίπλα της τον σχεδιαστή μόδας Βασίλη Ζούλια. Η διευθύντρια του Marie Claire και ο διεθνώς αναγνωρισμένος σχεδιαστής αναφέρθηκαν τις δεκαετίες ιστορίας ελληνικής μόδας που απολαμβάνουμε μέσα από το νοσταλγικό Ιnstagram του δεύτερου και αναπόλησαν εποχές πριν από τα social media όταν ο μόνος τρόπος να δεις το καινούργιο, το ανήσυχο και το ενδιαφέρον ήταν τα περιοδικά μόδας και οι δαιμόνιοι συντάκτες τους.

 

Photo Credit: William Faithful

Ακολούθησε ελαφρύ γεύμα με εκλεκτές γεύσεις ασιατικής κουζίνας, που οι συμμετέχοντες στο Masterclass των Marie Claire Blog Awards 2018 απόλαυσαν στο κομψό «Library Bistrot» του «Electra Metropolis».

Photo Credit: William Faithful

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας άνοιξε η Fashion Features Editor του Marie Claire, Χριστίνα-Μαρία Κράββαρη, που μίλησε για τις πρώτες influencers που ήταν και είναι οι Fashion και Beauty Editors των περιοδικών μόδας.

Photo Credit: William Faithful

Ακολούθησε ο τρίτος κύκλος με πρώτο ομιλητή τον Κίμωνα Φραγκάκη, εκδότη του andro.gr, ιδρυτή του The Artisans και εμπνευστή του Ladies Run, που μίλησε για τη νέα γλώσσα της πολυτέλειας και την άνοδο της δεξιοτεχνίας σε διαφορετικούς τομείς, από τις βιομηχανίες της μόδας και της ομορφιάς μέχρι αυτήν της παραγωγής τροφίμων.

Photo Credit: William Faithful

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η Ντόγια Καρολίνη, Lifestyle Blogger, Digital Content Creator και Creative Consultant που μίλησε για τη σημασία της φυσικότητας, την επιστροφή στην απλότητα ως γλώσσα της πολυτέλειας και το ενδιαφέρον των πολυτελών brands να εμπιστευτούν bloggers που υπερασπίζονται τις αξίες τους.

Photo Credit: William Faithful

Καταλυτική ήταν η παρουσία της Λίντας Μπόλου, Travel & Lifestyle Blogger και ιδρύτριας του wornoutpassport.com, που μοιράστηκε με το κοινό το δικό της εγχειρίδιο για επίδοξους travel bloggers και τους ανέλυσε όλα όσα χρειάζεται να ξέρουν για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Photo Credit: William Faithful

Το Marie Claire Masterclass 2018 ολοκληρώθηκε με τρεις πολύ ενδιαφέρουσες, δυναμικές γυναίκες επί σκηνής που υπογράμμισαν ότι τα social media είναι πιο όμορφα όταν είναι γένους θηλυκού:

Η Έλενα Γαλύφα, Fashion Lifestyle Blogger, μίλησε για τη σημασία και τη δύναμης του χαρακτήρα ενός blogger στο Instagram και εξήγγειλε ένα ακόμη βραβείο στα blog awards, το Βραβείο Προσωπικότητας!

Photo Credit: William Faithful

H Αθηνά Γεωργιάδου, Content Director στο Stardust Influencers, μίλησε για την άνοδο του Micro-Influencer, ενώ η Μυρτώ Κάζη, μητέρα, Blogger στο Yes-i-am.gr και ιδρύτρια του “Yes I do”, έδωσε ένα δεκάλογο οδηγιών για όσους θέλουν να κάνουν την μετάβαση από blogger σε επιχειρηματίες.

Photo Credit: William Faithful

Μείνετε συντονισμένοι στο marieclaire.gr για να παρακολουθήσετε  βήμα-βήμα όλες τις διαδραστικές εμπειρίες και εκπλήξεις  που έχουν ετοιμάσει χορηγοί & μέντορες για τους υποψήφιους κάθε κατηγορίας!

#mcblogawards18