Η Amal Clooney θα ενώσει τη φωνή της με άλλες γυναίκες στην Expo 2020 στο Dubai μέσω του “Women Pavilion”. Η γυναικεία αυτή πλατφόρμα αποτελεί μέρος μιας διευρυμένης διεθνούς έκθεσης που βασίζεται στη θεματική “Connecting Minds, Creating the Future” που θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Απριλίου 2021.

Το “Women Pavilion”, που έχει χορηγό την Cartier, θα αναδείξει ιστορίες ανδρών και γυναικών που έχουν συμβάλει στην φυλετική ισότητα. Το project αυτό θα δώσει μια νέα οπτική στη συνεισφορά των γυναικών και την επιρροή τους στην κοινωνία, θα φωτίσει τις αμέτρητες κατακτήσεις τους, στο παρελθόν και σήμερα, που έχουν προχωρήσει την οικονομία και έχουν αναβαθμίσει τις ανθρώπινες σχέσεις. Ο χώρος αυτός θα υποδεχθεί καλλιτέχνες με επιρροή, επιστήμονες, πνευματικούς ηγέτες, πολιτικούς και επιχειρηματίες.

Η σύζυγος του George Clooney είναι γνωστή για την δράση της για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και φυσικά θα στηρίξει τη διοργάνωση. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες και ούτε θα γίνουν μέχρι να έρθουν οι μέρες πριν την Expo.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η διακεκριμένη δικηγόρος και σύζυγος του χολιγουντιανού σταρ συνδέει το όνομά της με μια δράση που αφορά τις γυναίκες. Τον Μάρτιο του 2019 έγινε γνωστό ότι θα είναι πρέσβειρα του φιλανθρωπικού έργου του πρίγκιπα Κάρολου με αρχή τη θέσπιση του βραβείου Amal Clooney που θα απονέμεται σε νέες εμπνευσμένες γυναίκες. Η τελετή βράβευσης θα διοργανώνεται από το φιλανθρωπικό ίδρυμα νεολαίας Prince’s Trust International, και θα αποσκοπεί να αναδείξει το έργο νέων γυναικών που έχουν καταφέρει, παρά τις αρνητικές πιθανότητες, να προσφέρουν έργο στις κοινωνίες που ζουν.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Στα τέλη του 2015, ξεκίνησε την υποτροφία Amal Clooney Scholarship για τα κορίτσια του Λιβάνου, ένα βραβείο που αναγνωρίζει υποδειγματικές ακαδημαϊκές επιδόσεις και εμφανές ενδιαφέρον για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνών θεμάτων.