Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στην καραντίνα είναι να φροντίσεις τον εαυτό σου. Αυτό δεν αφορά μόνο την σωματική και ψυχική σου υγεία αλλά και την εμφάνισή σου. Άλλωστε το self care παίζει σημαντικό ρόλο για την καλή ψυχολογία και τις μέρες της πανδημίας είναι από τα πρώτα που πρέπει να διατηρήσουμε. Όταν όμως αυτό θέλεις να το πετύχεις με τα μαλλιά σου, μάλλον δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

Ο hairstylist των celebreties Scotty Cunha -ανάμεσα στις πελάτισσες του είναι ολόκληρη η οικογένεια Kardashian, η Sofia Richie, η Nicole Richie, η Miley Cyrus, η Lucy Hale και πολλές ακόμα- προειδοποιεί να αφήσουμε τα ψαλίδια κάτω. “Μην κόβετε τα μαλλιά σας. Αφήστε τα κουρέματά σας ήσυχα” υποστηρίζει στο Page Six.

Τι είναι αυτό που προτείνει; Τη χρήση μιας μάσκας μαλλιών και για αυτό το λόγο κυκλοφόρησε μια δική του σειρά πρόσφατα. “Οι φίλοι και οι πελάτες μου γυμνάζονται σχεδόν κάθε μέρα οπότε ήθελα να μπορούν να διατηρούν τα μαλλιά τους σε καλή κατάσταση” εξηγεί.

Αν κατά τη διάρκεια της επιδημίας φροντίζουμε τα μαλλιά μας και κρατηθούμε μακριά από τα ψαλίδια, σύμφωνα με τον ίδιο, θα έχουμε μετά την καραντίνα φρέσκα, μαλακά και υγιή μαλλιά.

Παρόλα αυτά όμως, υπήρξαν celebrities που αποφάσισαν ότι χρειάζονται κούρεμα και το έκαναν όσο μένουν σπίτι. Στις περισσότερες περιπτώσεις το μετάνιωσαν ενώ είναι κι εκείνοι που αφέθηκαν στα χέρια κάποιου αγαπημένου προσώπου τους.

Πρώτη σε αυτή τη λίστα είναι η Pink. Για την ακρίβεια, πρώτος στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας κουρεύτηκε ο σύζυγός της Carey Hart. Τον βοήθησε και η 8χρονη κόρη τους Willow που έβαλε τη δική της πινελιά με την μηχανή κουρέματος.

View this post on Instagram

We’ve lost it. But we’re together! AT HOME

A post shared by P!NK (@pink) on

“Χθες βράδυ είχα μια ιδέα, ότι μπορώ να κόψω τα μαλλιά μου, εντελώς. Γατί πλήρωνα ανθρώπους τόσο καιρό;” ακούγεται να λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε λίγες μέρες αργότερα. “Δείτε τι έκανα” λέει παρουσιάζοντας το αποτέλεσμα και σημειώνοντας πως η ιδέα της ήταν αποτέλεσμα αλκοόλ.

View this post on Instagram

Quarantine diaries

A post shared by P!NK (@pink) on

Έπειτα είδαμε τον Blake Shelton να υποστηρίζει ότι θέλει να φέρει επαναφέρει μια παλιά τάση στη μόδα. Σε ρόλο hairstylist του τραγουδιστή είδαμε την σύντροφό του Gwen Stefani.

Βέβαια για τους άνδρες ίσως είναι λίγο πιο εύκολο, αφού έχουν και την επιλογή να ξυρίσουν όλα τα μαλλιά τους, όπως έκανε ο ηθοποιός του “Star Trek: Discovery”, Anthony Rapp.

Με μικρή βοήθεια κουρεύτηκε και ο σκηνοθέτης του Jojo Rabbit, Taika Waititi. Η πρόθεσή του ήταν να πάρει με τη μηχανή λίγο από κάθε πλευρά του κεφαλιού. Τελικά οι δύο κόρες του που ανέλαβαν αποφάσισαν ότι θα του τα πάρουν όλα. Το αποτέλεσμα -όπως και όλη τη διαδικασία- το είδαμε σε instagram live.