Με τον τίτλο τιμής της Ντάμας από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ τιμήθηκε η πολυβραβευμένη ηθοποιός Έμμα Τόμσον για την προσφορά της στο χώρο των τεχνών.

Η ηθοποιός αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο της Έβδομης Τέχνης με καριέρα πάνω από 30 χρόνια. Σε μία λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε στ’ Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ η διάσημη ηθοποιός, σεναριογράφος και παραγωγός τιμήθηκε με τον τίτλο της Ντάμας έχοντας στο πλευρό της τον αγαπημένο της σύζυγο Γκρεγκ Βάιζ και τα παιδιά τους, Γκέα 18 ετών και Τιντιέμπουα Αγκάμπα Βάιζ, τον οποίο υιοθέτησαν το 2003 από τη Ρουάντα όταν ήταν 14 ετών.

 

Η Έμμα Τόμσον έφτασε στο παλάτι φορώντας αθλητικά παπούτσια και κοστούμι και κατά τη διάρκεια της απονομής του τίτλου αστειεύτηκε τρυφερά με τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ. «Θα μπορούσα να σου δώσω ένα φιλάκι ε;» είπε στον Πρίγκιπα κάνοντάς τον να κοκκινίζει και να απαντά «Όχι, μην το κάνεις!» Φυσικά η Έμμα Τόμσον δεν αψήφησε το Βασιλικό Πρωτόκολλο ωστόσο, όπως εξήγησε αργότερα, «Ήταν αστείο, τον ξέρω από μικρό παιδί και γι αυτό ανταλλάξαμε πονηρά χαμόγελα».