Το 2018 ήταν η χρονιά της  Μέγκαν Μαρκλ. Η Αμερικανίδα ηθοποιός παντρεύτηκε τον πρίγκιπα της, πήρε τον τίτλο της Δούκισσας, αγαπήθηκε από τη Βασιλική οικογένεια, λατρεύτηκε από τον Βρετανικό λαό  και ανακηρύχθηκε από το περιοδικό People, ως την «πιο καλοντυμένη γυναίκα» της χρονιάς.

Κανένας δεν έχει αμφισβητήσει τις στυλιστικές επιλογές της Δούκισσας, ωστόσο όλοι έχουμε προσέξει την ιδιαίτερη προτίμησή της σε κάποιο συγκεκριμένο χρώμα. Και αυτό είναι το μπλε!

@splashnews.com

Στις τελευταίες εμφανίσεις που παρατηρήσαμε στη βασιλική  περιοδεία, η Μέγκαν κινήθηκε σε όλες τις κομψές αποχρώσεις του μπλε. Από το blue navy, μέχρι το bleu royal και το blue black, πάντα βέβαια με επώνυμες υπογραφές όπως αυτές της Stella McCartney και Givenchy.

@splashnews.com

Γιατί όμως η Δούκισσα του Sussex δείχνει μια τέτοια προτίμηση στο μπλε;

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Karen Haller, (ειδικευμένη στην ψυχολογία των χρωμάτων) αυτή της η προτίμηση σχετίζεται με την επιθυμία της για ισορροπία. Το μπλε αντιπροσωπεύει  την εμπιστοσύνη, τη λογική και τη γνώση.  Το navy blue ειδικότερα, αντιπροσωπεύει την αφοσίωση και την αξιοπιστία και είναι το χρώμα που συμβολίζει την αληθινή φιλία. Γι’ αυτό το μπλε είναι το ιδανικό χρώμα την έκφραση της ειλικρίνειας.

@splashnews.com

Όταν οι πολιτικοί πολιτεύονται και θέλουν μνα φανούν αξιόπιστοι,, συχνά επιλέγουν να φορούν μπλε κουστούμια.  Το navy blue επίσης απαιτεί σεβασμό γι αυτό και έχουμε σκούρες μπλε αστυνομικές στολές και στρατιωτικές στολές. Υποσυνείδητα λοιπόν, σύμφωνα με την Karen Haller, η Meghan προτίμησε το μπλε για να εμπνεύσει τον κατάλληλο σεβασμό, αλλά και να επικεντρωθεί στα βασιλικά της καθήκοντα τα οποία ήταν πολλά κατά τη διάρκεια της περιοδείας.