Έγινε γνωστή μέσα από τα τραγούδια της, αλλά και το ιδιαίτερο στυλ που είχε υιοθετήσει. Μόλις στα 18 της χρόνια, η Billie Eilish είχε ταράξει τη μουσική βιομηχανία και είχε κατακτήσει την κορυφή των περισσότερων charts και πολλά μουσικά βραβεία.

Αυτό που τη χαρακτήριζε από την αρχή της καριέρας της σχετικά με τις εμφανίσεις της, ήταν τα φαρδιά ρούχα που επέλεγε ώστε να μη διαγράφεται ποτέ το σώμα της, λέγοντας πως ήθελε να την κρίνουν για τη φωνή της και όχι για το σώμα ή τα μαύρα μαλλιά της με την πράσινη ρίζα.

@billieilish

Σήμερα στα 2ο της, συνεχίζει να εκπλήσσει με τις καλλιτεχνικές επιλογές, αν και λίγο καιρό νωρίτερα είχε προακαλέσει διφορούμενα σχόλια, με την απόφασή της να φωτογραφηθεί με σέξι διάθεση δείχνοντας το σώμα της. Μέχρι και μεγάλες εφημερίδες την είχαν κατηγορήσει για ξεπούλημα των αξιών της, επειδή είχε βάψει τα μαλλιά της ξανθά και φόρεσε (για τια ανάγκες της φωτογράφησεις) εσώρουχα και ρούχα που άφηναν ακάλυπτο μεγάλο μέρος του σώματός της ή έκρυβαν τεχνιέντως ορισμένα σημεία του κορμιού της.

H ίδια απάντησε στους επικριτές της μέσα από τη συνέντευξή της στη Βρετανική Vogue, για την οποία και είχε φωτογραφηθεί τον περασμένο Μάιο.

@billieeilish

«Είμαι σίγουρη ότι μόλις δουν τη φωτογράφιση θα πουν “αφού είσαι υπέρ του body positivity, γιατί φοράς κορσέ, γιατί δε δείχνεις το σώμα σου όπως είναι”. Λοιπόν, θα κάνω ό,τι θέλω. Θα κάνω ό,τι με ευχαριστεί. Αν θέλετε να κάνετε χειρουργική επέμβαση, πηγαίνετε. Αν θέλετε να φορέσετε ένα φόρεμα που κάποιος πιστεύει ότι σας μεγαλώνει, φορέστε το. Εάν αισθάνεστε ότι φαίνεστε καλά, τότε φαίνεστε καλά», είχε πει.

Όσο κι αν είχε εκφραστεί όμως, για τα συναισθήματά της, δεν είχε αποκαλύψει γιατί αποφάσισε να βάψει τα μαλλιά της ξανθά. Πράγμα που έκανε πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξή της. Ο λόγος που άλλαξε το χρώμα των μαλλιών της δεν έχει να κάνει με τις αρχές της, αλλά με το γεγονός ότι χρειαζόταν λίγη ιδιωτικότητα.

Όπως είπε: «Δεν μπορούσε να πάω πουθενά χωρίς να με γνωρίσουν. Χρειαζόμουν λίγη ανωνυμία. Δεν ήθελα να βγάλω την κουκούλα μου. Φοβόμουν,. Τους παπαράτσι και τους stalkers. Ώσπου δικοί μου άνθρωποι μου εξήγησαν πως όλα θα πάνε καλά, την έβγαλα και ένιωσα καινούριος άνθρωπος» και συνέχισε απευθυνόμενη στους θαυμαστές της: «Θέλω να ξέρουν πως είμαι το ίδιο κορίτσι κάτω από τα ρούχα και τα μαλλιά. Δεν θέλω να κάνω τους άλλους να σκέφτοναι διαφορετικά για εμένα».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below