Η Kate Winslet θυμάται την οδυνηρή κριτική που δέχτηκε για το σώμα της την περίοδο που παιζόταν ο “Τιτανικός” στους κινηματογράφους. Η ηθοποιός κοίταξε πίσω στην ωμή κριτική που υπήρχε στις εφημερίδες στα τέλη της δεκαετίας του ’90, περιγράφοντας την σκληρότητα κάποιων ανθρώπων κι εκμυστηρεύοντας την ανασφάλεια που της δημιουργούσε μια καριέρα στο Χόλιγουντ.

«Ήταν σχεδόν γελοίο πόσο σοκαριστικοί, επικριτικοί, ωμοί ήταν οι δημοσιογράφοι σε όλες αυτές τις εφημερίδες προς εμένα», είπε σε μια συνέντευξη στη The Guardian. «Προσπαθούσα να καταλάβω πόσο αιματηρή ήταν η κόλαση! Σχολίαζαν τα κιλά μου, υπολόγιζαν πόσο ζυγίζω, έγραφαν την υποτιθέμενη δίαιτα που ακολουθούσα. Ήταν φρικτό και τόσο ενοχλητικό να τα διαβάζω.»

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Υπήρχε μια συγκεκριμένη στιγμή, όταν η Joan Rivers είπε για το σώμα της Winslet στον Τιτανικό: «Αν έχανε γύρω στα 5 κιλά, ο Leonardo Di Caprio θα χώραγε στη σχεδία.» Με βάση αυτό το σχόλιο, η Winslet υπενθύμισε: «Στα 20 μου, οι άνθρωποι μιλούσαν πολύ για το βάρος μου. Και με καλούσαν να σχολιάσω κι εγώ η ίδια τον εαυτό μου. Τότε μου κόλλησαν την ταμπέλα ότι είμαι απόμακρη κι ευθύς.»

Τα κακόβουλα σχόλια «έβλαψαν» την εμπιστοσύνη της, είπε. Ήταν επιφυλακτική για την καριέρα της στο Χόλιγουντ: «θυμάμαι να σκέφτομαι: “Θεέ μου, αν μου τα λένε αυτά στην Αγγλία, τότε τι θα συμβεί όταν φτάσω μέχρι το Χόλιγουντ;” Επίσης, επηρεάζουν την εντύπωσή σου για το τι είναι όμορφο, το ξέρεις; Ένιωθα πολύ μόνη μου.»

Επανεξετάζοντας τις κριτικές που έλαβε, η Winslet συνειδητοποίησε πόσο έχουν αλλάξει οι συζητήσεις σχετικά με τα κιλά και το body positivity τα τελευταία 20 χρόνια. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Αυτή η κατάσταση με έκανε να νιώθω τόσο εύθραυστη, συγκριτικά με το πώς είναι τώρα τα πράγματα.”

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below