Η πρώτη κυρία της Αμερικής, Jill Biden, φρόντισε να καταστήσει σαφή τη θέση της απέναντι στην εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, επιλέγοντας να φορέσει ένα μπλε φόρεμα με κίτρινες λεπτομέρειες (τα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας), τη στιγμή που ο σύζυγός της εξήρε τη γενναιότητα των Ουκρανών και ξεκαθάριζε τη στάση της χώρας του για το θέμα. Ο Joe Biden έδωσε τον καθιερωμένο λόγο “State of the Union address”, που εκφωνείται ετησίως από τον εκάστοτε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κογκρέσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Λευκού Οίκου, η ενδυματολογική της επιλογή ήταν στοχευμένη και αποσκοπούσε στον συμβολισμό της ουσιαστικής υποστήριξής της προς την πληγείσα χώρα. Προσκεκλημένη της Jill ήταν και η Oksana Markarova, η πρέσβειρα της Ουκρανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Φεβρουάριο του 2021, η οποία δέχτηκε την πιο ένθερμη υποδοχή από την πρώτη κυρία της Αμερικής που την καλωσόρισε με μία μεγάλη αγκαλιά.

Getty Images

Το Sally LaPointe φόρεμά της είχε μία ιδιαίτερη λεπτομέρεια, που το έκανε να ξεχωρίζει. Πρόκειται για το κεντημένο ηλιοτρόπιο, που αποτελεί το εθνικό λουλούδι της Ουκρανίας, το οποίο ήταν ραμμένο στο μανίκι κοντά στην περιοχή του καρπού. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η Jill αξιοποιεί την ντουλάπα της για να εκφράσει την υποστήριξή της προς τον ουκρανικό λαό. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, εμφανίστηκε σε μία συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο, στο πλαίσιο του μήνα που είναι αφιερωμένος στην αφροαμερικανική ιστορία, με μάσκα στολισμένη με ένα ηλιοτρόπιο.

Getty Images

Την Κυριακή, μοιράστηκε τις εξής σκέψεις στον λογαριασμό της στο Twitter: «Ο Joe και εγώ συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για όλους τους γενναίους και περήφανους πολίτες της Ουκρανίας. Οι καρδιές μας βρίσκονται μαζί με τα στρατεύματα μας και τις στρατιωτικές μας οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στην Ευρώπη επιδεικνύοντας την αλληλεγγύη τους προς τους συμμάχους μας. Eίμαστε πραγματικά ευγνώμονες για το έργο σας».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below