Ο Σουλτάνος του Brunei πρόσφατα πέρασε ένα νόμο που θεσμοθετεί τον λιθοβολισμό τον ομοφυλόφιλων και των μοιχών. Η κίνηση του αυτή προκάλεσε προφανώς την οργή όλων με τον George Clooney να πρωτοστατεί.

Ο γνωστός ηθοποιός, που πάντα δείχνει ευαισθησία σε κοινωνικά θέματα, κάλεσε όλους τους celebrities να μποϊκοτάρουν τα ξενοδοχεία που ανήκουν στον Σουλτάνο. Στην κατοχή του βρίσκονται μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το 45 Park Lane στο Λονδίνο και το Beverly Hills Hotel στο Λος Άντζελες.

Πολλοί διάσημοι όπως ο Sir Elton John, ο Sam Smith, η Dua Lipa και η Ellen DeGeneres ακολούθησαν το κάλεσμα και στράφηκαν εναντίον του. Παρόλο που η Kate Moss γνωρίζει τον καλό σκοπό αυτής της κίνησης λέγεται ότι έχει στενή σχέση και διαμένει συχνά στο ξενοδοχείο του The Dorchester. Μάλιστα, γιόρτασε τα γενέθλια της στο εστιατόριο China Tang του ξενοδοχείου και πολλές φορές προτιμά τις εγκαταστάσεις του.

Έτσι, η Naomi Campbell, o σχεδιαστής Tom Ford και ο φωτογράφος Mario Testino φαίνεται να είναι πολύ απογοητευμένοι από την φίλη και συνεργάτη τους που δεν δηλώνει δημόσια την αντίρρηση της στις πρακτικές του σουλτάνου.

Φυσικά, όλοι όσοι εργάζονται εκεί δεν σημαίνει ότι είναι συνεργοί στο έγκλημα, άλλα όπως έχει δηλώσει και ο Clooney “Ας  λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, κάθε φορά που διαμένουμε ή δίνουμε κάποια συνάντηση ή γευματίζουμε σε ένα από τα εννιά ξενοδοχεία του, βάζουμε λεφτά απευθείας στις τσέπες ενός άνδρα που επέλεξε να λιθοβολεί και να μαστιγώνει μέχρι θανάτου του πολίτες του, επειδή είναι gay ή επειδή είχαν μία εξωσυζυγική σχέση”.

Η Kate Moss προς το παρόν δε φαίνεται να ακολουθεί τη στάση των υπόλοιπων celebrities, για αυτό και το κλίμα απέναντι της είναι αρνητικό και όλοι περιμένουν να αντιδράσει και αυτή.