Στη νέα ταινία του Pablo Larraín, με τίτλο «Spencer» το ρόλο της Πριγκίπισσας Diana θα υποδυθεί η Kristen Stewart.

Σύμφωνα με το Deadline, το σενάριο του Steven Knight αφηγείται όσα συνέβησαν στο κρίσιμο εκείνο σαββατοκύριακο στις αρχές του ’90, όταν ουσιαστικά η Diana συνειδητοποίησε ότι ο γάμος της με τον Πρίγκιπα Κάρολο έλαβε τέλος, μαζί με όποια σχέδια υπήρχαν για την περίοδο που θα διαδεχόταν εκείνος τη Βασίλισσα Ελισάβετ.


Τι είδε όμως ο σκηνοθέτης Pablo Larraín στη Stewart ώστε να της αναθέσει αυτό το δύσκολο έργο; «Για να το κάνεις αυτό καλά, χρειάζεσαι κάτι πολύ σημαντικό στην ταινία, που είναι το μυστήριο. Η Kristen μπορεί να είναι πολλά πράγματα και μπορεί να είναι πολύ μυστηριώδης και εύθραυστη και ταυτόχρονα πολύ δυνατή, που είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων με έκανε να την σκεφτώ. Είναι πολύ όμορφος ο τρόπος που αντέδρασε στο σενάριο και το πώς προσεγγίζει τον χαρακτήρα. Πιστεύω ότι θα κάνει κάτι εντυπωσιακό και συναρπαστικό ταυτόχρονα», δήλωσε σχετικά.

Αν και ο Χιλιανός σκηνοθέτης δεν είναι φαν της βασιλικής οικογένειας, ταύτισε την ιστορία της με ένα παραμύθι και αυτό τον ιντρίγκαρε: «Συνήθως, ο πρίγκιπας βρίσκει την πριγκίπισσα, της ζητά να γίνει γυναίκα του και τελικά εκείνη γίνεται βασίλισσα. Αυτό είναι το παραμύθι. Όταν κάποια αποφασίζει να μην γίνει βασίλισσα και λέει “προτιμώ να είμαι ο εαυτός μου”, αυτή είναι μεγάλη απόφαση, μια ανατροπή του παραμυθιού. Πάντα ήμουν έκπληκτος από αυτό και σκεφτόμουν ότι πρέπει να υπήρξε πολύ δύσκολο. Αυτή είναι η καρδιά της ταινίας».

Τέλος, αναφερόμενος στο μικρό χρονικό διάστημα που καλύπτει το σενάριο, δήλωσε: «Είναι μόνο τρεις ημέρες από τη ζωή της και σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα μπορείς να έχεις μια ευρύτερη εικόνα για το ποια ήταν. Όλοι γνωρίζουμε ποια ήταν η τύχη της, τι της συνέβη και δεν χρειάζεται να πάμε σε αυτό. Θα μείνουμε σε αυτό το πιο προσωπικό διάστημα στο οποίο μπόρεσε να εκφράσει πού ήθελε να πάει και ποια ήθελε να είναι».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below