Η Naomi Watts προστέθηκε στις όλο και περισσότερες γυναίκες, επώνυμες και ανώνυμες, που τολμούν να μιλήσουν ανοιχτά για την εμμηνόπαυση και τις προκλήσεις της. Δημιούργησε μάλιστα ένα brand, το Stripes, με εξειδικευμένα προϊόντα και θέματα για την περίοδο που καταλαμβάνει τουλάχιστον το ένα τρίτο της ζωής, αν όχι τη μισή ζωή κάθε γυναίκας.

Σε ένα νέο βίντεο στο Instagram η ηθοποιός δήλωσε για την εμμηνόπαυση: «Χρειάζεται μια επανάσταση, να δώσουμε τέλος στη σιωπή. Κανονικοποιήστε το διάλογο, προχωρήστε τον, απελευθερώστε την εμμηνόπαυση από το στίγμα. Όσο περισσότερα κάνουμε ώστε να μετατρέψουμε τις αμήχανες συζητήσεις σε φυσιολογικές, τόσο περισσότερο αυτές γίνονται μέρος της ζωής μας. Γιατί να αφήνουμε στην άκρη κάποιες συζητήσεις;».

Στο κείμενο όπου μάς συστήνει τη Stripes, εξομολογείται:

«Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου ως ηθοποιός, έχω επιβιώσει από τσουνάμι και έχω αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τον “Κινγκ Κονγκ”. Αλλά τίποτα δεν με είχε προετοιμάσει για την πρώιμη εμμηνόπαυση.

»Ξυπνούσα μέσα στη νύχτα μούσκεμα στον ιδρώτα. Το δέρμα μου ήταν ξηρό και με κνησμό. Οι ορμόνες μου είχαν αποσυντονιστεί τελείως. Θυμάμαι να νιώθω τόσο μπερδεμένη και μόνη, σαν να μην είχα τον έλεγχο του ίδιου μου του σώματος.

«Ξυπνούσα μέσα στη νύχτα μούσκεμα στον ιδρώτα. Το δέρμα μου ήταν ξηρό και με κνησμό. Οι ορμόνες μου είχαν αποσυντονιστεί τελείως. Θυμάμαι να νιώθω τόσο μπερδεμένη και μόνη, σαν να μην είχα τον έλεγχο του ίδιου μου του σώματος».

»Δημιούργησα τη Stripes γιατί μας αξίζουν υποστήριξη, λύσεις και ένας χώρος για να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Γιατί ενώ η εμμηνόπαυση αποτελεί κομμάτι της μέσης ηλικίας, η μέση ηλικία είναι πολύ περισσότερα από την εμμηνόπαυση».

Δείτε την ανάρτηση της Naomi Watts:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stripes (@iam_stripes)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below