Για την πιο σεξιστική και ρατσιστική συμβουλή που της έχουν δώσει ποτέ μίλησε η Naomi Watts.

«Μου είπαν πως είναι καλύτερο να κάνω πολλές ταινίες, επειδή όλα θα τελειώσουν στα 40, όταν δεν θα είμαι ποθητή», είπε σε συνέντευξή της στο Entertaiment Weekly και συνέχισε: «Ξαφνιάστηκα. Τους ρώτησα τι σημαίνει αυτό ακριβώς. Και μετά σκέφτηκα: “Α, ναι. Όταν πια αυτά τα όργανα δεν λειτουργούν όπως πριν, όταν πια δεν είσαι σε αναπαραγωγική ηλικία, τότε δεν είσαι σέξι, άρα δεν θα σε προσλαμβάνουν”. Θύμωσα τόσο πολύ».

Η ηθοποιός έλαβε την συγκεκριμένη συμβουλή όταν ήταν 33 ετών και μόλις είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας “Mulholland Drive” του Ντέιβιντ Λιντς το 2001, ταινία βραβευμένη με το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Naomi Watts (@naomiwatts)

των Καννών.

 

Η Naomi Watts δεν σταμάτησε μόνο εκεί. Μίλησε για το πώς πιστεύει ότι η βιομηχανία του θεάματος μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα τις γυναίκες, αλλά και για το γεγονός πως οι άντρες που μεγαλώνουν δεν αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο.

«Είναι μια τόσο δύσκολη συζήτηση γιατί, από την πρώτη στιγμή, ξεκινάμε τη διαδικασία γήρανσης. Είναι κάτι με το οποίο όλοι πρέπει να εξοικειωθούμε και οι γυναίκες καλούνται να το κάνουν περισσότερο από τους άνδρες. «Δεν μιλάμε σχεδόν ποτέ για έναν άνδρα που γερνάει», συνέχισε. «Δεν μιλάμε για τα γκρίζα μαλλιά του. Και βασικά, αν το κάνουμε, είναι τύπου: “Α, γίνεται πιο όμορφος, πιο επιθυμητός, πιο ισχυρός”.

Και γιατί είναι ισχυρός; Επειδή έχει συσσωρεύσει εμπειρίες» και συνέχισε τονίζοντας πως το ίδιο πρέπει να γίνεται και με τις γυναίκες: «Θα πρέπει να είναι το ίδιο για τις γυναίκες. Έχουμε σημαντικές και δυνατές εμπειρίες και σε αυτή την ηλικία για τις οποίες θα πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανες».

Η Naomi Watts εργάζεται επίσης για να σπάσει το στίγμα του «άνω των 40», προβάλλοντας μεταξύ άλλων το θέμα της εμμηνόπαυσης. Η ίδια υπήρξε ειλικρινής σχετικά με τη δική της εμπειρία με την εμμηνόπαυση, λέγοντας ότι «συνέβη πολύ νωρίς» για εκείνη.

Κεντρική φωτογραφία: Δημόσιο προφίλ Instagram.com @naomiwatts

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below