Ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών, είχε ως γονείς τον Κώστα Σταμάτη και την Μπέτυ Αρβανίτη, η οποία είχε γίνει και γιαγιά, μετά τον ερχομό του γιου του, Ερμή, με την επίσης ηθοποιό Εύα Σιμάτου, το 2019. Σε συνέντευξη που είχε δώσει η Μπέτυ Αρβανίτη στο Marie Claire πριν από περίπου δύο χρόνια, είχε αναφερθεί με ιδιαίτερη τρυφερότητα στους ρόλους της ως μητέρα και γιαγιά.
Για τον εγγονό της, Ερμή, είχε πει: «Τώρα που είμαι και γιαγιά, είμαι πανευτυχής. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου έκανε η ζωή. Είναι συγκλονιστικό να παρακολουθείς ένα πλάσμα από τότε που γεννήθηκε, πώς ανακαλύπτει τον κόσμο και μαθαίνει τη ζωή. Είναι κάτι καταπληκτικό! Τρελαίνομαι».
«Είναι συγκλονιστικό να παρακολουθείς ένα πλάσμα από τότε που γεννήθηκε, πώς ανακαλύπτει τον κόσμο και μαθαίνει τη ζωή».
«Δεν ήταν το ίδιο όταν γίνατε μητέρα;», ρωτήθηκε, για να απαντήσει: «Τώρα είμαι πιο συνειδητοποιημένη, καθώς όταν τόσο μικρή απέκτησα το γιο μου ήταν λιγάκι σαν παιχνίδι το όλο πράγμα. Αλλά οπωσδήποτε η μητρότητα είναι τόσο βαθύ συναίσθημα που ασφαλώς επηρεάζει όλη σου την ύπαρξη. Είναι κάτι που πλουτίζει τον άνθρωπο πολύ βαθιά. Χωρίς να το καταλαβαίνεις ή να το εκλογικεύεις, συμβαίνει. Είναι ένα βαθύ ένστικτο. Αλλά, όταν είσαι πολύ νέα δεν το αντιμετωπίζεις σε τέτοιο βάθος, το βλέπεις πιο πολύ σαν παιχνίδι, σαν χαρά και λίγο με το θράσος της άγνοιας».



