Αν ζούσε σήμερα η Diana, θα γινόταν 60 ετών. Προς τιμήν της αδικοχαμένης «πριγκίπισσας του λαού», τα παιδιά της, πρίγκιπες William και Harry, θα κάνουν τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματός της στους κήπους του Kensington.Ο θάνατός της πριν από 24 χρόνια, είχε συγκλονίσει τη μοναρχία στη Βρετανία όπως και τη διεθνή κοινότητα.

Ακόμη και σήμερα κυκλοφορούν θεωρίες συνωμοσίες για τα αίτια του θανάτου της μητέρα των δύο αγοριών που στερήθηκαν την παρουσία της σε τρυφερή ηλικία.

Για πρώτη φορά, όπως σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος, τα δύο αδέρφια θα βρεθούν σήμερα ξανά μαζί μετά την κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.
Tο «Megxit», με την αποχώρηση του πρίγκιπα Harry από τα Βασιλικά Ανάκτορα και την μετεγκατάστασή του στις ΗΠΑ κόβοντας τον ομφάλιο λώρο με το Παλάτι, απομάκρυνε τα δύο αδέρφια προκαλώντας έντονη δυσφορία στα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Η σημερινή ημέρα όμως θα είναι μία ευκαιρία για να τα ξαναβρούν τα δύο αδέρφια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη σημερινή εκδήλωση απόντες θα είναι ο πρίγκιπας Charles και η Kate Middleton. Η Δούκισσα του Cambridge και σύζυγος του πρίγκιπα William δεν θα παραστεί στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος επικαλούμενη την… πανδημία της νόσου Covid.

Πηγές του Παλατιού διερωτώνται αν το επιχείρημά της ότι θα πρέπει να είναι μειωμένος ο αριθμός των ατόμων που θα παραστούν στην εκδήλωση, ήταν η κατάλληλη δικαιολογία για να αποφύγει όλο αυτό το δράμα για μια ακόμα φορά.

«Ο σύζυγός της William δεν θέλει η Kate να μπει στο επίκεντρο κριτικής για μια ακόμα φορά. Ο William έχει κουραστεί με όλο αυτό το δράμα και αποφάσισαν να επισκεφτούν το άγαλμα ιδιωτικά και οικογενειακά με τα τρία τους παιδιά», όπως επισημαίνει η ίδια πηγή.

Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, η λίστα των επισκεπτών για την τελετή έχει μειωθεί αρκετά. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα «DailyMail», αναμένεται να γίνει μία νέα εκδήλωση προς τιμήν της Diana τον Σεπτέμβριο.

Οι πρίγκιπες William και Harry, όταν αρχικά ανακοίνωσαν το σχέδιο τους, είχαν δηλώσει ότι ελπίζουν ότι το μνημείο που θα στηθεί προς τιμήν της μητέρας τους, θα επιτρέψει στους ανθρώπους να προβληματιστούν για τη ζωή και την κληρονομιά της.

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό της σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997, η πριγκίπισσα Diana παραμένει μια από τις πιο αγαπημένες προσωπικότητες της βασιλικής οικογένειας στη Βρετανία.

Ο γλύπτης που φιλοτέχνησε το άγαλμά της είναι ο Ian Rank-Broadley. Είναι ο ίδιος που φιλοτέχνησε και το ομοίωμα του προσώπου της Ελισάβετ Β’ στα κέρματα της χώρας.

Πηγή: protothema.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below